Lucie Šumová: JAK ZMÍRNIT PIGMENTOVÉ SKVRNY ČI SKVRNY PO AKNÉ

JAK ZMÍRNIT PIGMENTOVÉ SKVRNY ČI SKVRNY PO AKNÉ

By | 11:18 4 comments

Akné bohužel trápí mnohé z nás. Sama jsem si s ním zažila dost a vím, jak je to nepříjemné. Trápilo mě hormonální akné po vysazení antikoncepce a musím říct, že jsem s ním bojovala opravdu dlouho... Vyzkoušela několik kosmetiček, procedur, detoxů či kosmetických produktů a obešla spoustu doktorů... Každému pomáhá něco jiného a nejhorší je, že kolikrát si myslíte, že už máte vyhráno a vrátí se to. Já doufám, že moje pleť na tom bude už jen lépe, čímž se dostávám k jizvám po akné.  Těm se bohužel úplně nevyhneme, ale intenzitu jizviček můžeme zmírnit! Jak?

Nesahejte si na obličej! Nezasahujte do pupínků, protože si můžete akné akorát tak roznést. Kromě toho to může vést ke zvýšení rizika vzniku jizev, což nechcete. Vyvarujte se tomu! Když už to fakt jinak nejde, tak si ruce umyjte a vezměte si kapesníček.

Vzhled a texturu jizviček po akné můžete vylepšit také chemickým peelingem, laserem nebo mezoterapií, která vyřeší zvýšenou pigmentaci. Tyto procedury se řeší přes zimu a pro efekt se musí opakovat. Já se chystám na třetí mezoterapii (po měsíci) a musím říct, že rozdíl je znát! Po nějakých neúspěšných procedurách z minulosti z toho mám strach, že to budou zase vyhozené peníze... ale tentokrát ne. Mám z toho opravdu radost.

Doporučuji také pravidelně navštěvovat kosmetičku a hlavně si každý den (ráno i večer) čistit obličej. V první řadě najděte produkty, které vám vyhovují a používejte je ve správném pořadí. Odličovací olej – čistící gel – tonikum (růžová voda) – sérum (olej) – krém. Růžovou vodu během dne doporučuji každému. Hlavně v létě je moc příjemná. Já nechápu, jak jsem bez ní mohla dřív existovat.

Používejte SPF! Na jaře, v létě, na podzim, v zimě... Celý rok! Co se skvrn týče, tak slunce je ten největší nepřítel.

TIP: Ráda bych vám představila řadu AntiPigment od značky EUCERIN. Nyní pravidelně používám denní krém SPF 30 (chrání pleť před vznikem nových pigmentových skvrn vlivem slunečního záření) a večer noční krém, který obsahuje thiamidol s dexpanthenolem pro regeneraci pleti během spánku. Produkty slibují sjednocený tón pleti a rozzáření! Výhodné balení je k zakoupení na benu.cz. Samozřejmě u péče o pleť nic není hned a výsledky dlouho trvají. Zvlášť u takového problému. Nečekejte a rovnou toho zařaďte pravidelně více. Pořiďte si kvalitní a vhodné produkty, pijte hodně vody, berte vitamíny a poraďte se s kosmetičkou. Já jsem ale spokojená a už z této řady pokukuji po séru s duálním účinkem. Zajímavě vypadá také průhledný gel – lokální korektor.

Pokud máte doporučení z vlastních zkušeností, tak se můžete podělit v komentářích. Pokud potřebujete odborně poradit ohledně vašeho akné, obraťte se na profíka. Držím moc palce a hlavu vzhůru!

Novější příspěvek Starší příspěvek Domovská stránka

4 komentáře:

  1. Tak to je skvělý kosmetický tip! Přesně takový produkt bych potřebovala a ukládám si ho na nákupní seznam. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Od této značky jsem zatím nic nezkoušela, ale vnímám jí v podvědomí. Produkty vypadají moc dobře, brzy bych také nějaké podobné ráda vyzkoušela, takže moc děkuji za tip!

    OdpovědětVymazat
  3. Dámské prsteny klasických tvarů, geometrické, odkazující na přírodu. Barevné, stříbrné nebo zlaté - najdete je v obchodě MOHITO. S našimi návrhy šperků krásně ozdobíte své ruce a dotvoříte svůj styling. Zdánlivě drobné prvky, jako jsou prsteny, mohou jemně podtrhnout váš vzhled a zvýraznit jeho nejpřitažlivější aspekty.

    OdpovědětVymazat