Lucie Šumová: KDE SE NAJÍST V BIRMINGHAMU

KDE SE NAJÍST V BIRMINGHAMU

By | 17:20 14 comments


V minulém článku jsem Vám povídala o tom, proč jsem byla v Birminghamu a co jsem tam dělala a viděla. Dnes Vám ukážu pár míst v Birminghamu, kde jsme ochutnaly něco dobrého. Uvidíte, jak to tam vypadalo, co nám přinesly a na čem jsme si pochutnaly. Tohle mě tam bavilo úplně nejvíc. JÍDLO! Dejte vědět, která z restaurací by nejvíce lákala Vás a na co máte chuť! Začneme hezky pravou anglickou snídaní ve Slug & Lettuce!



SLUG & LETTUCE
Několikrát jsme šly kolem, dokud jsme si nenaplánovaly, že sem zajdeme na jejich Full English Breakfast! Vypadala úžasně a chutnala výborně! Nechybělo v ní vůbec nic. Klobásky, slanina, vajíčka, tousty, fazole. A uvnitř to bylo moc krásné, roztomilé křesílka a židličky, takové pohádkové. Moc nás zaujaly také jejich obědy a všechno ostatní z jejich nabídky, ale návštěva se neopakovala, protože jsme chtěly vždy vyzkoušet něco jiného. Jediné co, tak obsluze vše strašně dlouho trvalo! Hlavně než nás vůbec přišla obsloužit, kdybych po tom jídle tolik netoužila, tak bych odešla.

Poprvé jsme na Slug & Lettuce narazily cestou do Sea Life, který je kousek. Naproti Slug & Lettuce je Symphony Hall. Kolem se nachází spousta dalších barů a restaurací. Z dalších zmiňovaných najdete naproti například All Bar One nebo kousek dál The Brasshouse. 




















THE BRASSHOUSE
Jak jsem psala, tak je kousek od Slug & Lettuce. Líbilo se mi, že každý den mají nějakou akci. Například ve středu máte 30 křidýlek za 8.50 liber a ve čtvrtek dvě pizzy za cenu jedné! Asi je dobré vědět o všech akcích na každý den a podle toho se tam vydat. My tam zašly úplně náhodně. Prostě nás zaujala jejich nabídka a šly jsme kolem. Byl zrovna čtvrtek, ale pizzy jsme se přejedly předešlý den, takže do pizzy jsme nešly. Vyhrály moje milované burgery, mňam! Já měla klasiku, takže cheese & bacon burger a sestra si dala Juicy Jane Burger.

Vypadá to, že se tam chodí lidé spíše bavit na večer. My si sem zašly na oběd a moc jsme si pochutnaly. Zase jsme čekaly na obsluhu strašně dlouho, dokud se sestra nezvedla a neobjednala na baru. Ochutnaly jsme také fish&chips!
























ALL BAR ONE
Tento bar je úplně naproti Slug & Lettuce. Chtěly jsme si dát brunch, ale bohužel na něj bylo pozdě a nikdo by nám ho už neudělal, tak jsme si řekly, že ochutnáme nějaké cidery. Aspalls Waddlegoose Three Berry Cyder byl moc dobrý. Hawkes Urban Orchard Cider už tolik ne. To bude tím, že nemám ráda zázvor, bohužel v nápojovém lístku nic o zázvoru nebylo! A také nás zaujalo, proč někde je cider a někde cyder. :D










PIZZA HUT
Pizzu Hut miluju a slyšela jsem, že bude brzy v Palladiu, takže se už nemůžu dočkat a jsem na to vážně zvědavá! Vždycky jsem jejich pizzu obdivovala jen na Instagramu a minulý rok jsem ji konečně ochutnala v Paříži. To byste nevěřili, jakou jsem z toho měla radost. Tentokrát jsme se rovnou vydaly na sněz co můžeš, fakt se to vyplatí a aspoň ochutnáte i jiné pizzy než když si dáte jednu a ZASE TU KLASICKOU, alespoň já si vždycky dávám radši klasiku než abych byla nešťastná z toho, co jsem si to dala. Achjo, musím více začít zkoušet nové věci. :D Bylo to nejlepší! Takže sněz co můžeš- Pizza Hut, tím jsme začaly, když jsem přiletěla do Birminghamu. Krom pizzy, tam máte salátový bar. Jo tak přesně proto jsme zbytek týdne neměly chuť na pizzu, haha. Pizzu Hut najdete v obchodním centru Bullring.
















PHO VIETNAMESE STREET FOOD
Než jsme se sem vydaly, tak jsme si pořádně projely celej Instagram všech fotek, které jsme odtud našly. Máte to taky tak někdo? Bylo to výborný! Miluju bun bo nam bo a nechápu, jak jsem bez něj dřív mohla bejt. Teď bych to jedla nejraději pořád a když říkám pořád, tak fakt pořád! Porce vypadala obří, ale bohužel jsem se toho úplně nenajedla. Víte co, chce to sladkou tečku! Tato vietnamská restaurace se nachází na nádraží Grand Central.












BELLA ITALIA
Poslední den před odjezdem jsme zašly na lasagne do Bella Italia. Než si naplánujete co, kde a kdy budete dělat, tak si zkuste vygooglit nějaké slevy a vouchery, třeba na něco narazíte. Například do této restaurace jsme zašly s voucherem 2 jídla za cenu jednoho, sestra to našla TADY. A musím říct, že tady byla moc milá obsluha, konečně! Dokonce nám udělaly oběd dřív než je dělají normálně, protože pak už bych to nestihla a musela jsem běžet na letiště. Na lasagních jsme si pochutnaly, i když si doma umíme udělat lepší.














KRISPY KREME
A nejlepší sladká tečka? DONUTY!! Mají jak své vlastní stánky například v Bullring v centru města nebo v Gracechurch centre v Sutton Coldfield, tak je seženete i v některých Tesco supermarketech. Mňaaam.


INSTAGRAM   /   FACEBOOK   /   YOUTUBE   /   BLOGLOVIN
Novější příspěvek Starší příspěvek Domovská stránka

14 komentářů:

  1. Wow, tolik dobrého a krásného jídla v jednom článku! :) Vše vypadá naprosto krásně, hlavně i samotné interiéry podniků :)


    LITTLETHINGSFOREM

    OdpovědětVymazat
  2. MŇAM! Tam musím jet. O:)Super tipy, ukládám do budoucna.

    Corculum | Stepanka_T

    OdpovědětVymazat
  3. Mnaaaaam to vypada uplne uzasne, tak to jste jedli teda samy dobry veci. <3 Hlavne ta vietnamska a ty donuty me lakaji!!!
    Sandra

    OdpovědětVymazat
  4. O můj bože <3 Všechno vypadá tak úžasně <3

    OdpovědětVymazat
  5. Jee, to vypada vse super! A se Slug and Lettuce jsme meli podobnou zkusenost. Obsluha uplne nemozna - a to nebyl Birmingham ani. Asi povest :D Jidlo za nas celkem ok, ale ta obsluha - jak pises, vse jim strasne trvalo a celkovetakovi neprijemni. Pritom to tam maji tak hezky vsude!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže mají blbou obsluhu na všech pobočkách, super! :D Jak jsem psala, kdybych o to jídlo tolik nestála, tak jdu pryč, hrůza.

      Vymazat
  6. Ňam, vypadá to výborně! Hrozně bych někdy chtěla vyzkoušet Pizza hut. Všichni o to pořád básní, jak je to skvělý��

    OdpovědětVymazat
  7. úžasné zábery :) teraz si mi spravila obrovskú chuť na niečo dobré... okamžite si bežím uvariť nejaký dobrý obed! :D

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé :D Ani se nedivím, miluju fotky jídla, to je moje! :D

      Vymazat