Lucie Šumová: SPAIN 2017 I.

SPAIN 2017 I.

By | 10:12 4 comments
Achjo, ještě před týdnem jsem ležela u moře. Byla jsem s kamarádkou Álou, kterou už jste tu několikrát určitě viděli, ve Španělsku. To Vám předpokládám neuniklo, měla jsem toho doslova plnej Instagram! Přemýšlela jsem, jak o tom udělám článek/články a nakonec jsem to vymyslela takhle. Tento je úvodní, o tom, kam jsme přesně letěly, co jsme tam dělaly, proč a hlavně je to náš první den.

Vzniklo to tak jako z ničeho nic, měla jsem ještě před maturitou, když jsme si s Álou řekly, že musíme konečně někam jet. Začaly jsme vybírat kam a termín jsme chtěly samozřejmě co nejdříve. Nakonec jsme letěly opravdu nejdříve co to šlo. V den, kdy u Ály ve škole uzavíraly známky a to já už měla maturitu úspěšně za sebou! Paráda! Chtěly jsme dovolenou, kde si opravdu odpočineme, nebudeme nic dělat, budeme se válet u moře a u bazénu. Znáte to. Já na takovéhle dovolené nebyla opravdu dlouuuuho a fakt jsem si to užila. Nejsem si teda jistá, zda by mě to bavilo být na takové dovolené o něco déle, ale bylo to fajn. Myslím, že těch 8 dní je akorát. I když je pravda, že bych už klidně jela znova, haha.

A snad se fotky budou líbit, měla jsem půjčený Olympus PEN E-PL 8, ale dvakrát jsem s ním měla docela problém. Příště víc!



21. července jsme se probudily, nasnídaly, připravily a mohly jsme se vydat na cestu. Odlet byl z Prahy v 11:25 a ve 13:50 jsme měly být na letišti v Barceloně. Znáte to, samý zpoždění! Kolem čtvrté hodiny jsme byly na míště. Hurá!





Byly jsme ve Španělsku, Costa Dorada neboli Zlaté pobřeží, oblast Katalánska jižně od Barcelony. Vybraly jsme si hotel Salou Park ve známém letovisku Salou, které nabízí bohaté využití v okolí a ne jenom lenošení na pláži. Opravdu kousek jsme to měly do centra s obchody, restauracemi a bary a dokonce asi 1 km do zábavného parku Port Aventura a Ferrari Land. Hlavně se nám líbilo, že jsme si mohly udělat výlet do Barcelony, ale o tom zase příště! Také jsme mohly navštívit historickou Tarragonu s řadou antických a středověkých památek i populárními býčími zápasy, ale tam jsme se nevydaly.

Chvíli jsme si prohlížely náš nový pokoj a kochaly se, koukaly z balkonu, převlékly se a šly k bazénu! Spíš do bazénu! To už bylo teda docela pozdě a ani nebylo moc vedro, takže to nebylo na dlouho, ale podívaly jsme se.









Pak už na nás čekala večeře! Měly jsme all inclusive. Nojo, až na dva výlety, které jsme si udělaly, tak jsme opravdu jen ležely, spaly, jedly, koupaly se a opalovaly, ale bylo to moc fajn, nestěžovaly jsme si. To spíš až po vejletě, jak nás bolely nohy! :D Po večeři jsme se šly podívat kolem moře a do centra. Celou cestu jsme říkaly, jak je krásný tohle a tamto a fakt se nám tam moc líbilo. Já moře opravdu viděla po pěti letech! A když už jsme toho viděly dost, prošly se dost, tak jsme zašly na nějaký drinčík. Prostě nic náročného.

Tímto jsem Vás chtěla představit trochu s naši dovolenou a příště přidám něco z našich výletu a určitě ještě plnooo fotek! Mějte se krásně. Kam se chystáte Vy? Nebo už máte také po dovolené?
































INSTAGRAM   /   FACEBOOK   /   YOUTUBE   /   BLOGLOVIN
Novější příspěvek Starší příspěvek Domovská stránka

4 komentáře:

  1. Perfektné fotky Lucy! Hneď by som šla na podobný výlet. :-) ❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
  2. Ako môžeš mať vždy také krásne fotografie? <3

    OdpovědětVymazat
  3. Tam jsme taky byli od Girony až po Valencii máme Španělsko procestovane celé, a zrovna pod Salou jsme taky byli. A v Barceloně letecký auto jsme nechali tady na letišti a za 3h jsme byli v Barceloně, a z Barcelony už se dá jet třeba vlakem podél pobřeží na sever i jich. A taky se říká že kdo jednou navštívil Španělsko tak se říká že přemýšlel jaký by bylo tam žít. Je tam super atmosféra a města mají úžasnou energii.

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den, už moc let toužím se podívat do Španělska. Až letos se mi to splnilo. S manželem jsme si koupili cestovce zajezd55+ dovolenou do Španělska. Teď ještě musíme vyřešit parkování v blízkosti letiště. To jsme našli zde , naše auto můžem nechat po celou dobu pobytu. Přeji hezký den.

    Obsah odkazu

    OdpovědětVymazat