Lucie Šumová: ZDRAVÁ PIZZA

ZDRAVÁ PIZZA

By | 19:32 9 comments
Dnes mám pro Vás další recept! Tentokrát na zdravou brokolicovou pizzu. Dříve by mě ani nenapadlo něco takového vařit a jíst, ale co teď jím zdravě, tak jsem byla ráda, že si aspoň nějakou tu pizzu dát můžu :D Celkem mě toto jídlo překvapilo, protože mi opravdu chutnalo. Tak snad se recept bude líbit, jdeme na to.



Ingredience:

  • čerstvá či mražená brokolice
  • rajčatové pyré
  • polníček
  • ovesné vločky
  • vajíčko
  • celozrnná mouka 
  • česnek
  • pepř
  • sůl
  • bazalka
  • oregano 
  • tymián



1) První si dáme vařit brokolici přibližně na deset minut a vodu nezapomeneme osolit. Mezitím co se brokolice vaří, tak si ochutíme rajčatové pyré. Já použila pepř, sůl, česnek, oregano, bazalku a tymián. Když máme hotovo tak zapneme troubu na 180 stupňů.



2) Brokolici zcedíme a rozmačkáme vidličkou. Do misky přidáme trochu celozrnné mouky, ovesných vloček, pepř, sůl a jedno vajíčko. Vše smícháme a necháme schvilku stát. Vločky nasáknou přebytečnou vodu a těsto bude mít lepší konzistenci.







3) Připravené těsto dáme na plech, na kterém již máme připravený pečící papír. Vytvarujeme velké kolo. Těsto pečeme v troubě přibližně deset minut.



4) Plech vyndáme a na těsto dáme ochucené rajčatové pyré a mozzarellu. Nezapomeneme ochutit. Já použila sůl, bazalku, oregáno a tymián. Dáme péct na několik dalších minut. Na pizze se bude objevovat voda, tak pizzu nechte v troubě dostatečně dlouho, tedy dokud se voda nevypaří.



5) Teď už máme hotovo a zbývá nám jen pizzu ozdobit. Nápadům se meze nekladou.





Omlovám se za nepříliš povedené fotky. V kuchyni nemáme zrovna moc světla a nebylo moc času, ale příště se polepším. Jinak ještě chci zmínit, že těsto není nijak moc pevné, proto jsem také celou pizzu přesunula na talíř i s pečícím papírem.

Snad se Vám recept líbil a třeba ho i vyzkoušíte :)



INSTAGRAM   /   FACEBOOK   /   YOUTUBE   /   BLOGLOVIN
Novější příspěvek Starší příspěvek Domovská stránka

9 komentářů:

  1. Vypadá to skvěle, skoda ze brokolici nemuzu. Dala by se něčím nahradit?

    OdpovědětVymazat
  2. Skvelej napad Luci, videla jsem uz kvetakovou, ale brokolicovou jsem jeste nevidela a ani by me to nenapadlo, urcite vyzkousim, stejne jako jsem uz delala rizky, byli boziiiiiii!!!!! :D Tesim se na dalsi zdravy recept, vazne me inspirujes a ty clanky k necemu jsou, nic ve zlym, outfity jsou taky inspirujici a nemam z toho zase tolik, moc moc dekuju za recept!
    S laskou
    Sandra ze http://www.shineoffashion.com
    https://www.instagram.com/sandraslusna/

    OdpovědětVymazat
  3. To vypadá nádherně :) potřebovala bych aby mi to někdo přesně takhle naservíroval až pod nos
    http://nicoleshyblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Pizzu miluju, ale na druhou stranu se snažím jíst zdravě .. a díky tobě teď můžu zkombinovat oboje! :D skvělý tip, určitě vyzkouším :)
    .
    Pokud byste se nudili, můžete kouknout na můj blog, děkuju :) http://tipsbyjulie.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. mňam, vyzerá to vynikajúco! brokolicu milujem, tak tento recept určite raz skúsim :)

    Na mojom blogu Beautiful savage práve prebieha Back to school giveaway, tak budem rada, keď sa zapojíte. :)

    OdpovědětVymazat