Lucie Šumová: NEJOBLÍBENĚJŠÍ SNÍDANĚ

NEJOBLÍBENĚJŠÍ SNÍDANĚ

By | 13:29 3 comments

 Co rádi snídáte? Inspirujme se v komentářích! Já snídaně sice miluju, ale spánek taky... O to víc si je užívám o víkendu, když nemusím nikam pospíchat. A co si budeme... jsou super i k večeři! Tak je libo slanou nebo sladkou?

Mimochodem všimněte si detailů. Za roztomilé hrnečky, krásný talíř a zlatý příbor děkuji Favi.cz. Pokud máte rádi hezké nádobí, tak se doporučuji podívat na kategorii stolování. Najdete tam velký výběr úplně všeho!

Toust s avokádem

Kdo by nemiloval vajíčko s avokádem? Nejčastěji si dělám ztracené vejce, které se vaří ve vroucí vodě a žloutek máte krásně tekutý. Je několik variant jak na to a všude najdete plno návodů. Pokud se vám poprvé nepovede, nevzdávejte to. Chce to trénink! Já si vejce vždy roklepnu do vroucí vody s octem a mám hotovo. Většinou si dám vejce na toust s gervais, avokádem, opečenou slaninu a doplním rukolou nebo polníčkem a přidám rajčata. Super je i toust s humusem.


Vláčné vafle

Lívanců je všude dost. Co tentokrát zkusit vafle? Tyto jsou z ovesných vloček, banánu, bílého jogurtu, vejce, skořice, kypřícího prášku, soli a kůry z citronu a jsou krásně vláčné. Potřela jsem oříškovým máslem (White brownie by @mamadomisha je dokonalý!) a ozdobila jsem jahodama, banánem, borůvkami, jogurtem a javorovým sirupem. Mňam! Video recept TADY. Pokud máte raději lívance, zkuste TYTO.

TIP: Do těsta můžete dát místo vloček třeba špaldovou mouku nebo přidat vanilkový extrakt/cukr.


Novější příspěvek Starší příspěvek Domovská stránka

3 komentáře:

  1. Avokádové tousty jsou bezkonkurenční! Ty bych mohla snídat pořád dokola. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Yuzu jsem si poslední dobou hodně oblíbila, ale udělat z něj bábovku by mě nenapadlo. Skvělý tip! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak avokádo si taky dávám hodně ráda, ale co miluju nejvíce, tak jsou loupáky namazané s nutelou, to je top!

    OdpovědětVymazat