Lucie Šumová: JAK SE STARÁM O SVÉ VLASY

JAK SE STARÁM O SVÉ VLASY

By | 10:00 6 comments


Co se týče kosmetiky, tak ráda zkouším nové produkty a stejně tak to mám u péče o pleť nebo právě o vlasy. Rozhodla jsem se, že věnuji článek produktům na vlasy, které momentálně používám. Dost to střídám, ale s těmito jsem moc spokojená a ráda bych Vám je ukázala! Dejte mi vědět, jestli s nimi máte zkušenosti nebo alespoň se stejnou značkou. Pokud ne, tak mi prozraďte, co používáte Vy, zajímá mě to. Třeba díky Vám objevím další zázrak.





Začala bych značkou Alterna Hair Care, od které mám řadu Caviar Infinite Color Hold, která chrání a čistí barvené vlasy. Mám šampon, kondicionér, sérum a sprej pro nekonečně dlouhotrvající barvu. Sérum na vlasy má dokonce dvojí použití. Já ho používám vždy tak, že si vstříknu tři dávky do umytých vlhkých vlasů, bezoplachování. Druhé použítí je proměna kondicionéru na masku obnovující barvu: smíchejte 6-8 dávek s jakýmkoliv kondicionérem Alterna. Aplikujte na umyté modré vlasy a nechte působit tři minuty, poté opláchněte. Celá řada dodává UV ochranu a lesk, obnovuje barvu a hydratuje vlasy namáhané barvením.

Nesnáším šampony, které nepění a při mytí z nich mám úplně zacuchané vlasy. Tenhle pění a zacuchané vlasy z něj nemám. Kdybych nepoužila zrovna kondicionér, tak bych i tak měla vlasy v pohodě a to u jiných šamponů spíše ne. Také mě vždy potěší příjemná vůně a tenhle voní opravdu nádherně. Kamarádka na dovolené zapomněla šampon na vlasy, tak jsem jí ho půjčila a moc ho vychvalovala! Nedivím se, jsem z něj nadšená. Strašně ráda používám také sprej, který si stříkám na suché vlasy po vyfénování. Krom toho, že zajišťuje silnou ochranu proti blednutí barvy, tak vlasy zjemňuje a dodává jim lesk. Fakt poznám rozdíl, když sprej použiju a když ne. To samé u šamponu. Jsou drahé, ale věřte mi, že se značkou Alterna nešlápnete nikdy vedle. Zaujala mě například také řada Caviar Volume pro až dvojnásobný objem vlasů!



Poprvé jsem od této značky vyzkoušela Pre-shampoo- podkladovou bázi, což je luxusní ošetření před mytím. Používala jsem ho na suché vlasy a nechávala působit 15 minut, pak jsem vlasy opláchla a umyla, jak jsem byla zvyklá. Používala jsem ho tak jednou týdně, někdy i víckrát. Je skvělý na vysušené vlasy. Hloubkově hydratuje a regeneruje vysušená vlasová vlákna a zanechává vlasy kašmírově jemné a lesklé! Pokud potřebujete svým vlasům dodat život, tak Vám pomůže.





Říká se, že je dobré šampony střídat. Co je na tom pravdy? Proto používám momentálně také řadu Sheer Silver od značky Maria Nila. Tato péče je pro blondýnky proti zažloutnutí. Docílíte světlejšího či stříbrného odstínu. Vlasy hydratují a dodávají jim výživu. Mám jak šampon, kondicionér, tak masku. Masku nanáším na umyté vlhké vlasy a nechám působit, poté důkladně opláchnu. Používám 1-2x týdně. Řada má výraznou fialovou barvu, dostala jsem k produktům rukavice, ale myslím, že nejsou potřeba. Nemusíte se tedy bát. Jinak nesmím zapomenout napsat, že silver šampony od jiných značek dost vysušují vlasy, ale u značky Maria Nila jsem si toho nevšimla. Má krásnou vůni a jsem moc spokojená. Vlasy mám po vyfoukání nadýchané a lehké. Značka Maria Nila je ze Švédska, netestuje se na zvířatech a produkty jsou 100% veganské.

Mohla by Vás od této značky zaujmout také řada Head & Hair Heal proti lupům a dalším problémům vlasové pokožky, Luminous Colour pro barvené vlasy, Pure Volume pro objem, Structure Repair pro zničené vlasy, True Soft pro suché a křehké vlasy. Pokud chcete oživit své vlasy, tak vyzkoušejte Colour Refresh masky s barevnými pigmenty!



Lak vlasy používám, když si udělám vlny nebo občas, když mám culík. Jinak ne. Teď mám tento lak na vlasy Syoss. Dále bych zmínila můj nejoblíbenější kartáč Tangle Teezer, který používám už tak 8 let! Je opravdu nejlepší, jen nemám ráda ty malé, protože mi vždy vypadával z ruky. Pokud nechcete nudný černý nebo jiný jednobarevný, tak mají také krásný s plameňákama nebo Hello Kitty, haha. Ještě bych doporučila gumičky invisi bobble.





Po každém umytí si vlasy vyfénuji. Nebudeme si lhát, ale jsou potom prostě hezčí a jelikož teď mám nový fén Babyliss 6000E, tak je to ještě příjemnější. Nekecám, ale vysouší vlasy extra rychle!! Ani bych tomu nevěřila, že poznám takový rozdíl s novým fénem. :) Po vyfoukání mám vlasy hotové. Žehlím si je hodně málo a vlny si dělám ještě výjimečněji. Pokud by Vás i tak zajímalo, jakou mám žehličku na vlasy, tak TUHLE a kulmu TUHLE. Se vším jsem moc spokojená, hlavně s kulmou, která mi vlny dělá skoro sama!









Pokud Vás zajímá více článků, které mají něco společného s mou péčí o vlasy, tak se můžete podívat například na- Jak se o mě postarali v Hair studiu, Jak vytvořit plážové vlny, Účes s copánkovačem, Jak si dělám vlny nebo Pudr pro objem. To by bylo pro dnešek všechno, snad se článek líbil a třeba Vás inspiroval ke koupi nějakého produktu!




INSTAGRAM   /   FACEBOOK   /   YOUTUBE   /   BLOGLOVIN
Novější příspěvek Starší příspěvek Domovská stránka

6 komentářů:

  1. síce o týchto produktoch počujem prvý krát, ale vyzerajú naozaj dobre ! ❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že je to pro tebe něco nového. :) Stojí za vyzkoušení.

      Vymazat
  2. Fén potřebuju už opravdu akutně, můj dělá divné zvuky a já čekám kdy mi bouchle v ruce :D Určitě se kouknou na ten tvůj. Mám hodně vlasů a foukám si je snad hodinu :( Jinak mně zajímá celá ta řada Maria Nila, kterou si určitě koupím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě na něj koukni, vlasy ti vyfénuje super rychle! :)

      Vymazat