Lucie Šumová: INSPIRACE PRO NOVÝ POKOJ

INSPIRACE PRO NOVÝ POKOJ

By | 9:13 10 comments

PROTOŽE HLEDÁM INSPIRACI
Tak jsem se rozhodla pro tento článek, třeba Vás trochu inspiruje a nebo právě Vy inspirujete mě v komentářích! Myslím, že jsem Vám psala, že po střední bych byla ráda v Praze. Mám Prahu ráda, jsem tam docela často a od září tam budu ještě víc! Právě si tam zařizuji nový pokojíček. Za chvilku vyrazím na cestu do bytu a budu čekat nějaký nábytek Ikea. Možná by bylo hezké i tomuto tématu věnovat pár článku. Co říkáte? Zajímal by Vás můj nový pokojíček?

Řeknu Vám teda, že sehnat byt nebylo nic jednoduchého a v srpnu to bude určitě ještě horší. Viděla jsem snad už více inzerátu o tom, jak někdo hledá pokoj než nabízí, ale nakonec jsem ráda, že to takhle dopadlo. Přece jen Praha je velká, takže důležité pro mě bylo, aby se nacházel na dobrém místě.

Mám menší pokojíček, takovou dlouhou úzkou nudli, tak občas hledám na Pinterestu podobné malé úzké místnosti pro inspiraci. Podle další fotky jsem si třeba rovnou dala postel takhle pod okno! Třeba to ještě změním, ale uvidíme. Zatím se mi to líbí.

KDE NAKUPUJETE?
Chtěla jsem se Vás zeptat odkud máte všelijaké doplňky v pokojíčku. Všechno Ikea? Nebo Kika, Jysk, Mobelix a další tyto obchody? Bylo mi doporučeno H&M home a Pepco. Znáte i něco dalšího? Třeba ne tolik obvyklýho? Obchod, který na tyhle všechny blbůstky milujete? Ještě mě napadl Tiger! Nábytek snad už všechen pořízený mám, pomohla mi teda Ikea, ale hledala jsem i na bazaru, kde jsem pořídila třeba skoro úplně novou postel. :)


















VELKÉ ZRCADLO
Kde se uvidím celá. Celý můj outfit a proto každé vybírání, co na sebe bude daleko jednodušší. Líbí se mi takové ty se zlatým rámem ozdobné, ale i úplně obyčejné a co nejjednodušší, pro které jsem se také rozhodla. Chci to mít opravdu jednoduché.


BÍLÉ MÍSTNOSTI
Miluju. Strašně mě baví. Vypadá to tak čistě. Klidně, když je tam něco béžového, růžového nebo šedého, ale vždycky jsem si přála bílý pokoj. Jednou jsem skoro měla, dokonce jsem si ho celý přemalovala na bílo, pořídila si samý bílý nábytek, jen hnědá postel mi to pořád kazila. Grr. :D Teď vím, že od začátku půjdu hezky do bíla. Jaké barvy vedou u Vás?


NEJDŮLEŽITĚJŠÍ JE ÚLOŽNÝ PROSTOR
Protože pokud nemáte úložný prostor, tak se Vám vše bude válet, překážet a nakupí se Vám toho hromada! Pryč s tím, nevypadá to dobře. Pořiďte si radši úložné krabice, poličky, komody, šuplíčky.


CO S OBLEČENÍM?
Na Ikee vždycky najdu tolik inspirace! Nedávno mě strašně zaujaly tyhle šatní stojany se závěsem za postelí. Vypadá to krásně. V mém novém pokoji to udělat nejde, ale třeba jednou. Vždycky se mi líbí, jak si dokážou hrát s místem. Jsou to profíci. :) Já budu mít skříň. Sice je šatní stojan fajn, doma na něm mám nejnošenější kousky a nejoblíbenější, po kterých sáhnu vždycky, ale myslím, že tolik oblečení v Praze mít nebudu, že bych tam byla natolik přestěhovaná a skříň mi bude určitě stačit!


ZBAVTE SE ZBYTEČNÝCH VĚCÍ
Plný stůl nevypadá hezky. Nemám ráda, když je něčeho moc, je to přeplácané. K tomu patří také bod, že úložné prostory jsou nejdůležitější, protože každý máme hromadu věcí, které musíme mít kam dát. Pokud nemáme, tak se nám válí všude kolem. Takže snad v novém pokoji budu mít takhle krásně čistý prázdný stoleček, na kterém budou jen ty nejdůležitější věci. Jsem zvědavá, kolik toho tu časem nahromadím.


ROLETY, ŽALUZIE NEBO ZÁVĚS
Co Vám připadá nejlepší? Zapomeňte na nudu. Trendy a design se nevyhýbají ani žaluziím a roletám. Pro děti mají okenní rolety s pohádkovými motivy, haha. Dokonce mě zaujalo, že venkovní žaluzie zamezí únikům tepla, ale také i přehřátí interiéru. Nejvíce tepla uniká okny. Co zastiňovací rolety? Nejen ochrana před sluncem, ale i termoizolace. Zkuste řešení na míru a nebudete chtít jinak. Co máte doma Vy? Na veluxeshop.cz si vyberete jednodušše podle místnosti. Na výběr z několika barev a rozhodně to nudné nebude. Vždycky jsem chtěla rolety, ale nakonec jsem si do pokoje pokaždé vybrala bílé skoro průhledné závěsy, které jsou fakt téměř k ničemu. Jak to dopadne tentokrát?
  




KDYBYCH HODNĚ CESTOVALA
Tak by v mém pokojíčku rozhodně nemohla chybět nějaká mapka na zdi, u které bych si označovala místa, kde jsem byla a takhlě si k nim věšela fotky. Není to krásný? Škoda, že bych toho tam moc na označení neměla. Plno se jich prodává, ale můžete zkusit nějaké DIY a vyrobit si svou jedinečnou, kterou nikdo jiný mít nebude.


A nějaké ty blbinky..
Také v obchodech dokážete strávit hodiny prohlížením všech polštářků, svíček, nálepek, pokladniček, obrazů a dalších dekorací? Mě to strašně baví. Ještě víc, když to jsou rozkošné, barevné, růžové věcičky, haha.
1. Černá nástěnná tabule ve tvaru světadílů pro cestovatele, kde si můžete označit místa, na kterých jste už byli. Takže pokud si žádnou svou jedinečnou nevyrobíte, tak si pořiďte alespoň tuhle TADY.

2. Úplně jednoduché, bílé, obyčejné hodiny, ale mají něco do sebe. TADY

3. Nebo jsou lepší zlaté hodiny? Co myslíte? TADY

4. Přesně takováhle dóza z čirého skla by se mi líbí na stolečku plná šperků. Co na ni říkáte? Najdete a koupíte TADY. Asi budu muset navštívit H&M home, nikdy jsem tam pořádně nebyla.

5. Polštář s motivem listů mě moc zaujal. Mám ráda sice celé bílé pokoje, ale vůbec by mi v něm nevadilo něco barevného na rozzáření! Zelená je pro mě taková uklidňující. Seženete TADY.

6. A protože mám ráda postel plnou polštářů, tak jich nikdy není dost. Tento polštář seženete TADY.

7. Viděli jste někdy božejší kasičku? Tenhle ananas seženete TADY a připadá mi to i jako super dárek.

8. Ani jsem nevěděla, že v H&M home mají tak krásné věci jako je TOHLE povlečení. Bylo mi doporučeno na doplňky ještě s Pepcem. Znáte?

9. V pokojíčku mám strašně moc vystavených fotek, líbí se mi to a vždy se na ně ráda podívám. Proto mě zaujal tento držák na fotky, který najdete TADY.

10. Dřevěný truhlík seženete TADY.

11. Tahle bílá věc s ptáčkama je prosím držák na šperky, rozkošné ne? TADY

12. Beauty organizér mi připadá úplně nej nej nej! Asi zkusím najít něco podobného na Aliexpresu, tam se daj sehnat taky poklady za málo peněz, že bych to konečně vyzkoušela? :D Tento koupíte TADY.

13. Růžový rámeček na fotku je opět z H&M home, najdete TADY.


Je tu někdo, kdo také zařizuje?
Nebo je v Praze? Dokonce mě napadlo uspořádat fashion bazar v Praze, když už tam budu! Tak snad se článek trochu líbil. Takové inspirace normálně vůbec nepřidávám, ale chtěla jsem něco na úvod před tím než přidám několik článků s dekoracemi, které jsem si pořídila nebo o mém pokoji. V několika dalších článcích se konečně můžete těšit na pokračování ze Španělska. Mějte krásný den!

INSTAGRAM   /   FACEBOOK   /   YOUTUBE   /   BLOGLOVIN
Novější příspěvek Starší příspěvek Domovská stránka

10 komentářů:

  1. Veľmi rada si prečítam každý tvoj nový príspevok, čím ďalej tým zaujímavejšie články.:)

    Môj BLOG-KLIK♥

    OdpovědětVymazat
  2. krásny článok, milujem všetko, čo sa týka bytového dizajnu! :) určite na túto tému píš viac článkov, som zvedavá, ako bude tvoja izba nakoniec vyzerať ;) inak čo sa týka dekorácií, určite ešte skús Kik - nie všetky veci sú tam kvalitné, niekedy sú až odpudivé, ale ja osobne som tam za poslednú dobu narazila na mnoho dekorácií, ktoré stoja minimum peňazí a vyzerajú ako kópie tých z predražených obchodov, čo je super nielen po finančnej, ale aj dizajnovej stránke :) treba sa tam prehrabať, ale určite niečo nájdeš, lebo nový tovar im chodí veľmi často

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se podívám i tam a děkuji moc za tip! :) Určitě bude na toto téma více článků a ukážu Vám, jak to celé dopadne :)

      Vymazat
  3. biela vyzerá luxusne všade. :) skvelá inšpirácia ! ❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, co se tyce nabytku, tak nejradsi nakupuji zde - http://www.nabytek-bmark.cz/ mam od nich postel, skrine i toaletni stolek a vzdy v poradku. Jana

    OdpovědětVymazat
  5. To povlečení je opravdu nádherný. Mám v plánu teď taky kupovat, tak koukám po nějakém krepovém.

    OdpovědětVymazat
  6. A já protože hledám inspiraci, tak jsem narazila na váš blog a jsem úplně nadšená. Když jsem si projela fotky v tomhle článku, úplně mě nadchly. V lednu se stěhujeme do takového bytu v Hradci Králové a už se moc těším. Ale měla jsem popravdě trochu strach, že to tam budeme mít zatím takové prázdné a holé, ale teď už vím přesně co chci :)

    OdpovědětVymazat