Lucie Šumová: CHICKEN TIKKA MASALA

CHICKEN TIKKA MASALA

By | 16:10 2 comments

 Jedno z mých předsevzetí je vařit si víc doma a zkoušet nové recepty. A tohle je moje první kuřecí Tikka Masala! Tikka znamená "kousky masa" a Masala je v indické kuchyni označení pro omáčku. Miluji tu kombinaci voňavé okořeněné rajčatové omáčky se smetanou a šťavnatým masem s rýží. Chleba Naan se mi bohužel nepovedl, protože jsem udělala placky moc tlusté, ale příště mu dám další šanci. Určitě vyzkoušejte i vy!

POTŘEBUJETE:


Na kuřecí maso:

  • Kelímek bílého jogurtu
  • Prolisovaný česnek
  • Koření: mletý kmín, zázvor, kurkuma, tandoori masala (koupila jsem v Globusu, oddělení mezinárodní kuchyně), sůl

Na omáčku:

  • Olivový olej
  • Velká cibule
  • Česnek
  • Rajčata
  • 150 ml smetany ke šlehání (31%)
  • Plechovka krájených rajčat
  • Koření: zázvor, kurkuma, mletý kmín, indické kari, tandoori masala, celá skořice, 2 hvězdičky badyánu, 4 bobkové listy, chilli, sůl, cukr
  • Čerstvý koriandr

K podávání:

  • Rýže basmati
  • Koriandr
  • Případně indický chléb Naan

POSTUP:

  1. 1. Den předem si připravte maso. Já měla kuřecí prsa, která jsem nakrájela na větší kostky. Ingredience na marinádu smícháte dohromady, naložíte maso a misku zabalíte do potravinové fólie. Ideálně do druhého dne necháte marinovat.
  2. Troubu si předehřejte na 250°C a jdeme na omáčku! Na olivovém oleji orestujeme dozlatova cibuli nakrájenou na kostičky. Přidáme česnek, mletý kmín, kurkumu, kari, tandoori masala, zázvor a chilli. Na malé kousky nakrájíme rajče, které přidáme společně s plechovkou rajčat, skořicí, badyánem, bobkovými listy a smetanou. V případě potřeby nařeďte troškou vody. Všechno povaříte, osolíte a dochutíte. Z omáčky vyndáte bobkové listy, hvězdičky badyánu a skořici.
  3. Na pekáč si rozložte maso a pečte cca 10 minut. Maso kontrolujte, ať se hezky opeče.
  4. Pak už jen maso přidáte do omáčky i se šťávou a chvilku ještě provaříte.
  5. Tadá, můžete podávat s rýží basmati a ozdobit čerstvým koriandrem! Jednoduché, že? Tak dobrou chuť!
Pokud vyzkoušíte, tak dejte vědět, jak vám chutnalo! Můžete mi napsat, poslat fotku nebo mě označit ve stories na Instagramu @lucie_sumova. Udělá mi to radost. :)





INSTAGRAM   /   FACEBOOK   /   YOUTUBE   /   BLOGLOVIN
Novější příspěvek Starší příspěvek Domovská stránka

2 komentáře:

  1. Sakra mňam, to vypadá úžasně! Budu muset recept vyzkoušet, tohle jídlo totiž naprosto zbožňuji! :)

    OdpovědětVymazat