Lucie Šumová: NEJLEPŠÍ SUSHI V LIBERCI

NEJLEPŠÍ SUSHI V LIBERCI

By | 21:19 6 comments



V Liberci máme čím dál tím více skvělých podniků, které rozhodně stojí za návštěvu. Dnes vám jeden představím a doufám, že až se do mého rodného města vydáte, tak si na mě vzpomenete a taky sem zavítáte! Nebudete litovat, protože to fakt stojí za to. Pochutnáte si na sushi, poke bowls, polévkách či salátech.

Jedná se o restauraci, kde se podávají barevné chutě Thajska s tradiční japonskou kuchyní – AYA RESTAURANT. Nedávno jsem ji navštívila poprvé s Kamčou, pěkně jsme se nacpaly a už se těším na další návštěvu! Myslím, že je to skvělé místo, kam zajít na rodinnou sešlost nebo na randíčko, když chcete do nějaké lepší restaurace. Všechno jsem zdokumentovala a než vám ukážu, na čem jsme si pochutnaly, tak bych ráda dodala, že mají krásné prostory. Jídlo bylo vynikající a obsluha je profi a milá. S výběrem vám rádi poradí. Zkrátka vše bylo perfektní, tak jdeme na to! Doufám, že už jste po večeři!
 


Začneme hezky od začátku předkrmy..
TEMPURA EBI – smažené krevety v jemném těstíčku s omáčkou tentsuyu a tradiční japonská polévka ze sójových bobů s tofu a řasou nori – MISOSHIRU. Tofu teda nemusím, radši bych kuřecí maso, ale i tak mi polévka chutnala a překvapilo mě, že vám k ní nedají lžíci. Polévka se totiž srká. A krevety? Ty miluji! S Kamčou jsme od sebe všechno ochutnaly.




Protože Kamča sushi nejí (ale já jí to brzy naučím!), tak si vybrala KAMO TERIYAKI – kachní prsíčka na grilu s teriyaki omáčkou podávané s rýží. Dala mi ochutnat a musím říct, že kachna byla výborná! Úplně šťavnatá. Na dalších fotkách máte i její spokojený výraz. :) Dále mají v nabídce například SAKE NO MISO-ZUKE – losos marinovaný v marinádě z miso, mirinu a sojové omáčky s rýží a salátem nebo smažené krevety – TEMPURA MORIAWASE. Celé menu si můžete prohlédnout TADY a každý den mají i denní menu.




A konečně jsme u SUSHI! Nechala jsem si vytvořit takové menu, abych toho ochutnala co nejvíc, což se povedlo. Fakt jsem se nikdy sushi tolik nenajedla, haha. Hlásím, že jsem všechno snědla! Do teď jsme v Liberci neměli pořádnou restauraci, kam zajít na sushi. A tohle??! Bylo to boží!! Měla jsem EBI TEMPURA MAKI, SAKE MAKI/LOSOS, SASHIMI MAGURO/TUŇÁK a NIGIRI s tuňákem, makrelou, úhořem, avokádem, lososem. Luxusní jídlo, byla jsem opravdu nadšená.  Sice nemůžete potvrdit, že to bylo dobré, ale musíte souhlasit, že jídlo vypadá skvěle! Příště bych ráda ochutnala nějakou POKE BOWL, protože tu jsem měla zatím jen jednou v Chloe Cafe a sice byla dobrá, ale neměla jsem ji s čím porovnat, tak uvidíme!

NIGIRI – tuňák, makrela, úhoř, avokádo, losos


A ještě to nekončí! Sladká tečka musela být, ale celou bych ji už nezvládla, tak jsme si vybraly napůl PANNA COTTU S KOKOSOVÝM MLÉKEM A MANGOVÝM PYRÉ. Úžasný lehký dezert, doporučuji! Panna Cottu jsem měla podruhé v životě. Poprvé mi vůbec nechutnala, ale to jsem si ji dělala sama doma a ani jsem moc nevěděla, jak by měla chutnat. :D Tuhle bych mohla jíst pořád. Dále mají TIRAMISU, se kterým také určitě nešlápnete vedle.
Děkujeme AYA RESTAURANT za pozvání. Přijdeme zas!
INSTAGRAM   /   FACEBOOK   /   YOUTUBE   /   BLOGLOVIN
Novější příspěvek Starší příspěvek Domovská stránka

6 komentářů:

  1. You looking so pretty, plus the food looks yummy!
    Regards.
    Neverpayful.com
    Dealswithin.com

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za inspiraci, všechno vypadá skvěle. V poslední době ujíždím na poke bowls :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Se vším souhlas, sushi je přímo boží, ale musí být opravdu dobré, žádná napodobenina ze supermarketu. Chodíme na něj občas tady do místní restaurace... Doma si pak často děláme poke bowls nebo buddha bowls, je to strašně dobré a variabilní :-)

    OdpovědětVymazat
  4. "
    A big holler from Tropika Club Magazine.

    Tropika Club Magazine is your leading online magazine for the discerning male and female Singaporean. We cover various topics of interest, ranging from beauty and vogue for her, and grooming and style for him, as well as city and destinations and top picks. To learn about Tropika Club's Search Directory for Beauty and Wellness Services, please click on this link

    Check out some of our articles below as our contribution to your blog roll:

    1.Top 10 Brows & Lashes In South West Of Singapore

    2.Top 10 Best Congee in Singapore

    3.Top 10 Spa And Massage Services In Eastern Singapore

    4.Top 10 Spa And Massage Services In North West Of Singapore

    5.Top 10 Best Zichar in Singapore"

    OdpovědětVymazat
  5. "
    Great post! We would like to feature your post on Tropika Club too if that's possible?
    Tropika Club Deals is part of the Tropika Club ecosystem:

    Tropika Club Magazine – Get the latest scoops on beauty, grooming and wellness
    Tropika Club Deals – Search for the best voucher and coupon deals
    Tropika Club Bookings – Discover and book services at amazing off-peak discounts

    Tropika Club Magazine crafts and curates articles for the discerning male and female. We provide up-to-date articles on Beauty and Vogue for gals, and articles on Grooming and Style for guys. Supporting Tropika Club’s vision to bring the best beauty, wellness and fitness services to our visitors, we also have a review section on the best services and selections under Top Picks.
    "

    OdpovědětVymazat