Lucie Šumová: JAK JSEM JEDLA MOŘSKÉHO ĎASE

JAK JSEM JEDLA MOŘSKÉHO ĎASE

By | 13:15 6 comments
K posledním Vánocům jsem darovala kurz vaření ke Kamu, to je sen ne? Stál mě 3 500 Kč. Bohužel na něj nakonec nikdo nešel, nevydařený dárek, tak jsem ho chtěla zrušit. Peníze bohužel vrátit nešly, tak jsem dostala aslespoň dárkový poukaz v této hodnotě a mohla jsem s ním navštívit italskou restauraci Aromi, La Finestru in Cucina nebo La Bottega. Znáte? Poukaz jsem mohla použít jen jednou, takže jsem to viděla na opravdu velkou přežíračku! Ceny jsou vysoké, takže to tak těžké utratit ani nebylo a to jsme byli jen dva.

Dnes se tedy společně vrátíme v čase. Ukážu Vám, jak jsem se měla krásně ve čtvrtek 15. června, kdy jsme šli využít poukaz. Už jsem měla přes čtrnáct dní prázdniny, venku bylo nádherný počasí, opravdové léto a tohle byl můj nejlepší zážitek co se jídla týče. Jo jasně, sněz co můžeš v Brasileiru nebo v Nuově je taky úžasný, ale tohle bylo něco jiného.



Teď na chvilku odbočím. Můj den začal schůzkou v Praze, před kterou jsem měla ještě chvíli čas. Byla jsem na Andělu, tak jsem se rozhodla podívat se do OC Nový Smíchov, kde mě v Zaře zaujaly roztrhané kraťasy. Zkoušela jsem si velikost S, která mi byla dobře, ale nakonec jsem je nekoupila a běžela na schůzku. Po schůzce jsem seděla ve Starbucks, kam normálně ani nechodím, ale měla jsem čas, tak jsem si chtěla jít někam sednout a zásuvka se mi taky hodila! Popíjím a najednou se podívám na mé žluté šaty, které jsou super špinavé? No dobře, tak jsem si řekla, že si ty kraťasy koupím a k nim obyčejné bílé triko, to se hodí vždy. Běžím pro svou velikost, k pokladně, zaplatím a když jsem si převlékla špinavé žluté šaty, tak koukám, že kraťasy mi jsou obrovské. Byla u nich špatná cedulka s velikostí. Stály mě 699 Kč a najdete je TADY, jsou ve velikosti M. Pokud by o ně měl někdo z Vás zájem, tak se jich ráda zbavím a prodám je, na ceně se domluvíme, neoškubu Vás! Neměla jsem už čas je jít zase vrátit, protože jsem už měla být jinde.





A to v restauraci Aromi, kterou jsme se nakonec rozhodli s poukazem navštívit. Pokud to také plánujete, určitě nebudete litovat. Pro mě to byl kulinářský zážitek. Ukážu Vám, co všechno dobrého jsme měli! Hned bych to zopakovala. Přiznávám, že normálně bych tolik peněz za jídlo opravdu nedala, ale bylo to strašně moc hezké. Miluju jídlo. Někdy to vyzkoušejte, třeba na nějakej speciální den jako narozeniny nebo výročí. Jak lépe společně strávit den než u jídla.



Restaurace Aromi je v Praze na Náměstí míru. Je to italská restaurace, kde nabízejí širokou škálu čerstvých ryb a mořských plodů. Jídlo bylo vynikající, obsluha přátelská, ceny sice vysoké, ale stojí to za to! Místo bylo také moc pěkné. Je to tam obrovské a přes léto mají otevřenou terásku až pro čtyřicet lidí. Rezervaci jsme neměli, ale usadili nás i bez ní. Ze začátku tam bylo dost lidí a trochu hluk, což moc nemusím, ale pak se to po obědech uklidnilo. A pro blogerky škoda, že je tam docela tma! :D

Dopředu jsme si prohlíželi jejich menu a vybírali, co si asi dáme. Nebylo potřeba, takže se toho ani moc neřiďte. Vypadalo to, že Vám udělají vše, na co si vzpomenete, podle toho, na čem se s nimi domluvíte. Příjemná obsluha nám se vším poradila a doporučila nám, co si máme dát.

A já Vám doporučuji restauraci Aromi navštívit.







Jako první jsme měli předkrm. Poradili nám dát si tác pro nás pro oba všeho možného na ochutnání z mořských plodů. Což mi připadalo super, každý si ďobnete do něčeho, ničeho se nepřejíte a vše ochutnáte. Pokračovali jsme pastou, kterou jsme si dali napůl. Zase se do nás nevejde všechno a nejsme bezední, žejo. Špagety se jmenují "Benedetto Cavalieri" a moc nám chutnaly.





Opravdu Vám takhle přinesou ukázat ryby, které mají a poví Vám o nich, jak je připravují a s čím je podávají. Teď si říkám, že je opravdu škoda, že jsem si to nevyfotila. Příjemnější obsluhu jsem asi nikde neviděla. My jsme si vybrali mořského ďase, kterého jsme měli s lanýžovou omáčkou. Byl opravdu výborný. Pamatujete si na rybu se světýlkem z Nema ne? To je mořský ďas! :D


U každého jídla jde vidět, že se mu někdo opravdu pečlivě věnoval. Doufám, že budu mít zase někdy příležitost restauraci navštívit.


Celé jsme to ukončili dezerty, které byly prostě perfektní. Nabídli nám jahodovo-rebarborovou hemisféru, čokoládovou pěnu, rebarborový sorbet, kterou ještě neměli ani v nabídce. Teď ji tam najdete nově. Druhým dezertem byl čokoládový fondant s omáčkou z bílé čokolády a kokosovou zmrzlinou. Miluju. Sice to už je něco, co si můžete dát skoro všude, ale byl výbornej. Pokud chcete něco speciálnějšího, tak vyzkoušejte tu jahodovo-rebarborovou hemisféru! Nabízejí také Zázvorovou Panna Cottu, pečený ananas nebo Creme brulee.












Máte rádi italské rybí restaurace? A jaký je Váš největší kulinářský zážitek?
INSTAGRAM   /   FACEBOOK   /   YOUTUBE   /   BLOGLOVIN
Novější příspěvek Starší příspěvek Domovská stránka

6 komentářů:

  1. Mňam !! Vše vypadá výborně :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ooo pane bože, pane bože! Ty dezerty vypadají fantasticky♥!
    Já jako člověk, který naprosto zbožňuje jídlo (ikdyž na to prý vůbec nevypadá) právě teď u obrazovky zažívám neskutečné mučení:D!
    Z mořských plodů mám opravdu strach, takže do toho bych asi určitě nešla, ale ty dezerty, nebo pasta♥ to muselo být úžasné!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dej mořským plodům někdy šanci, zkus je, zamiluješ si je! :)

      Vymazat
  3. Mmm, takže já bych to viděla na sadu dezertů za 3500. ♥♥♥ Mňam!

    OdpovědětVymazat