Lucie Šumová: PARIS- 2. DAY

PARIS- 2. DAY

By | 0:11 7 comments


Četli jste článek o prvním dni v Paříži? Pokud ne, tak teď je ten správný čas. Najdete ho TADY. A pokud jste post četli, tak konečně tu máte pokračování! Teď mě opravdu mrzí, že mi to tak dlouho trvalo. Nebudu se omlouvat a vymlouvat, ale prohrabala jsem se ve všech fotkách a článek je na světě. Do Paříže jsem letěla na začátku prosince a byla jsem tu čtyři dny. Kde jsme byly ubytované, v kolik jsme přiletěly a všechny další věci jste se dozvěděli minule a dnes Vám ukážu, jaký byl náš druhý den.

Než začnu, tak Vám chci popřát vše nejlepší do nového roku 2017. Ať se starým rokem všechno špatný skončí, ať nový rok je mnohem hezčí. Ať se ve zdraví zase sejdeme a nový rok nám prosím nikoho z blízkých nevezme. Žijte, buďte a milujte. 



Chvíli nám trvalo než jsme se vyhrabaly z postele, protože nás zrovna neprobudilo sluníčko. Bohužel bylo zataženo, ale to nám den nezkazilo. Připravily jsme se, naplánovaly, kam se půjdeme podívat, udělaly si společnou selfie a šly. Takhle jsem se v Paříži usmívala pořád. Měla jsem šílenou radost, že tam jsem! Opravdu ráda vzpomínám a doufám, že mě tento rok čeká něco dalšího a pěkného. Jela jsem někam snad po čtyřech letech, tak kdo by z toho neměl radost? Bylo to vidět i na mém Instagramu, který byl úplně zaspamovaný. Snad Vás to moc neštvalo a nepřestali jste mě kvůli tomu sledovat. :D





Vydaly jsme se podívat k pařížské radnici, která se nachází v centru, na pravém břehu řeky Seiny na náměstí Place de I'Hôtel-de-Ville. Jak je z fotek vidět, tak mě mnohem víc zaujal kolotoč, který jsme potkávaly skoro na každém kroku. :D Nevadí, nejraději bych se u něj zastavila úplně pokaždé. Tak když jsme se nevyfotily u radnice, tak alespoň u kolotoče. A rovnou na tisíc způsobů. Teď mě prosím vyfoť, jak si fotím kolotoč.“ :D















Pokračovaly jsme cestou ke katedrále Notre-Dame, skvostu celoevropské středověké architektury, která stojí na východní polovině ostrova Ile de la Cité na řece Seině. Prý když jdete dál, tak objevíte krásné knihkupectví. Bohužel my si na něj vzpomněly až když jsme byly už jinde. Škoda. Alespoň jsme po cestě konečně vybraly pohledy, které jsme posílaly domů. :)





Dostaly jsme hlad a cestou zpátky na metro jsme vybíraly, kam půjdeme na jídlo. Všude bylo v jídelním lístku to samé. Už jsme opravdu chtěly francouzské jídlo. Jak vidíte, tak to se nám přesně povedlo. :D:D Moje jídlo vypadá, jak kdybych si ho udělala doma. :D Nevadí, najedla jsem se. Šla jsem tam původně na burger a už jsem byla ráda, že konečně někde sedíme a že nás brzy bude čekat jídlo. Jo, burgry mám ráda, tak jsem se těšila, že si ho teda dám. Bohužel jsem se dozvěděla, že je to jen hovězí maso s hranolkama. Prostě burger bez housky, tak jsem se rychle rozhodla pro kuře. :D Sestra si dala rybu s kaší. Takže první den jsme jedly pizzu a čínu. Druhý den kuře a rybu jako doma. Na třetí den si ještě počkejte. :D Objevit jídlo, jaké jsme si představovaly se nám ve Francii moc nedařilo. Teda Pizza Hut se povedla! Hned jak jsem dostala letenky, tak jsem zjišťovala, jestli tam není. :D







Co by to bylo za oběd, kdybysme si na konec nedaly sladkou tečku? Tyhle sladké rohlíčky byly nejlepší! Mňam, hned bych si jeden dala! Já měla vanilkový a sestra pistáciový. Sice pistácie moc nemusím, ale ochutnala jsem a byl dobrý. Nejdříve jsme musely dojít ke kolotoči, tam jsme s nima pózovaly. Jak vidíte, tak s papírem i bez papíru. :D Vyfoceno a konečně jsme se do nich mohly zakousnout.







Eiffelovku jsme si chtěly nechat na hezčí den, tak jsme se rozhodly, že pojedeme do obchodní čtvrtiě La Défense, kde uvidíte tyto supermoderní stavby a mrakdrapy. Leží na předměstí Paříže severozápadně od centra. Nové mrakodrapy v Paříži mohou být stavěny pouze zde. V centru města je  mrakodrap Tour Montparnasse, který bývá často terčem kritiky za narušení historického rázu města. Dva roky po otevření stavby byly další podobně vysoké budovy v centru města zakázány. Proto je najdete právě v této čtvrti.





















Nachází se tu obchodní centrum Les Quatre Temps, ve kterém jsme strávily celý zbytek dne. Obchodů je zde přes 230. Opravdu obrovský obchoďák se všemi známými i neznámými značkami. Před střediskem se tyčí monumentální skulptura od Mima, již tvoří dvě postavy velmi nápadných barev. A uvnitř ta krásná vánoční výzdoba! Na chvíli jsem schovala foťák a běhaly jsme po obchodech. Říkala jsem si, že bych mohla pořídit šaty na maturitní ples, ale bohužel jsem na žádné nenarazila. Přitom v New Looku měly tolik krásných botiček a psaníček, hned bych si vybrala a ještě bych se nemohla rozhodnout, které jsou nejlepší! Ale bez šatů se to těžko vybírá. Tady na fotce můžete vidět ségru, jak na mě mává, ať už konečně přestanu fotit a jdu!











Když jsme vyšly ven, tak už byla tma. Prošly jsme zase vánoční trhy, který tu byly také. Daly jsme si palačinku s nutellou, vyfotily další kolotoč a unavený jely zpátky do bytečku, ve kterém jsme byly ubytované. Třetí den byl pro mě zajímavější, a možná ještě lepší než ten první. Dokonce už nám  svítilo sluníčko!






INSTAGRAM   /   FACEBOOK   /   YOUTUBE   /   BLOGLOVIN
Novější příspěvek Starší příspěvek Domovská stránka

7 komentářů:

  1. To je krása Lucy! :) na Paríž sa tiež chystám, no najbližšie idem do Milána :) A aj tebe krásny nový rok! xx
    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
  2. museli ste si to brutálne užiť, fotky sú skvelééé! :) my sa s kamarátmi do Paríža chystáme na jar, tak snáď nám všetko vyjde :D

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na jaře to bude nejlepší, ani moc zima, ani moc teplo. :D Tak si to moc užijte! :)

      Vymazat
  3. Po tim prvnim clanku jsem se strasne tesila na pokracovani a konecne! Jsou to naprosto uzasny fotky vsechno a uz se nemuzu dockat, az se zase podivam do Parize! Tolik krasnych mist a tolik neskutecne dobryho jidla! Urcite jste si to uzili... ;) A uprimne receno, nejaky mista nevypadaji vubec jako by byli v Parizi, nevim proc, ale nejak me to tak napadlo. ;)
    Preju krasnej novej rok,
    Sandra / http://www.shineoffashion.com

    OdpovědětVymazat
  4. to jsou nadherny fotky:) Ja chci tak do parize!!!(

    OdpovědětVymazat