Lucie Šumová: OVESNÉ PLACKY

OVESNÉ PLACKY

By | 8:17 8 comments
Ovesné placky!! Nyní je to jedna z mých nejoblíbenějších snídaní! Recept je opravdu velmi jednoduchý, ale protože se na něj pár lidí ptalo, tak ho napíšu i sem na blog. Je spoustu variant, jak se tato placká dá udělat. Já viděla hodně receptů, kde se placka smaží na pánvi, což mi příjde úplně zbytečné (kokosový nebo jiný olej = kalorie navíc). My tu naši placku pečeme v troubě na pečícím papíře. Naše nejoblíbenější je s banánem, který zapracujeme do těsta. Jinak se dá ale také dělat například z nastrouhaného jablka a skořice, také mňam! Fantazii se meze nekladou a pokud máte nějaký nápad, jak placku ještě vylepšit, tak sem s ním. :)



Ingredience:
  • ovesné vločky jemné
  • banán (nebo jalko, mrkev, cuketa,..)
  • sůl
  • kypřící prášek
  • vejce
  • protein - není nutné
  • můžete dosladit - med, agáve sirup,..


1) Rozmačkáme půlku (nebo klidně i celý) banánu.



2) Přidáme vejce.



3) Přidáme ovesné vločky jemné.



Na této fotce si můžete všimnout, že jsme přidaly i čokoládový protein. My proteiny nakupujeme na aktin.cz. Poprvé jsme si se sestrou pořídily vanilkový, teď máme čokoládu s banánem a samotný banán, všechny jsou super! Máme tyto TPW Whey Protein 80.







4) Směs promícháme.



5) Těsto dáme na plech, na kterém máme připravený pečící papír. Placku pečeme zhruba 15 minut na 180 stupňů.



6) Nyní je placka hotová a my můžeme zdobit. Dejte si na placku cokoliv, co máte rádi! My nejčastěji volíme řecký jogurt, čerstvé ovoce a oříšky.















Dejte vědět, pokud placku vyzkoušíte a jak si ji vylepšíte Vy. Budu ráda, když mi dáte tip na nějakou jinou třeba i podobnou snídani. Se sestrou se budeme také inspirovat a uděláme si ji ráno! :) A Vy se ještě koukněte na TENTO článek, kde jsem psala o PANCAKE MIXU, který je také nej nej!!
INSTAGRAM   /   FACEBOOK   /   YOUTUBE   /   BLOGLOVIN
Novější příspěvek Starší příspěvek Domovská stránka

8 komentářů:

  1. Musím říct, že to vypadá fakt skvěle :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  2. Tyhle posty s recepty mě moc baví, takže jen tak dál! :)) Jinak chtěla jsem se zeptat, jak to děláš s krabičkováním, zda jídlo připravuješ ráno/večer, jak řešíš to, že je jídlo studené (převážíš krabičky s chlazeným polštářkem nebo normálně je necháš teplé?) a v neposlední řadě bych se ráda zeptala, zda neplánuješ nějaký post o krabičkování (rady, tipy by se hodily) a třeba jestli nepřidáš nějaké recepty, co za jídla si děláš s seboudo krabiček. :)

    Děkuji za odpověď a články o receptech, zdravé stravě, cvičení, proteinech a jiných doplňcích bych moc uvítala i nadále. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za komentář, jsem moc ráda, že Vás tyto články zajímají a baví. Chystám přidat food diary, kde napíšu i o krabičkách a odpovím na Tvé otázky, už se článek připravuje! :)

      Vymazat
  3. Mnam, tak to vypada naprosto uzasne, vsechny tvoje recepty jsem zatim udelala a vsechny byli skvely, tak moc me bavi, ze bych si prala nekolik denne, normalne jsem na tohle dost narocna, ale tvoje napady me vzdycky dostanou! Jako snidane to muze byt skvely, tak urcite vyzkousim, hned zitra a tesim se, protoze to musi chutnat skvele!
    S laskou
    Sandra ze http://www.shineoffashion.com
    https://www.instagram.com/sandraslusna/

    OdpovědětVymazat
  4. Mňaam, tie placky musím vyskúšať!! :)

    OdpovědětVymazat
  5. tieto placky vyzerajú suprovo :) krásne si ich ozdobila :) na raňajky ako stvorené


    www.jeansandtee.com

    OdpovědětVymazat