Lucie Šumová: JAK VYTVOŘIT PLÁŽOVÉ VLNY

JAK VYTVOŘIT PLÁŽOVÉ VLNY

By | 15:59 9 comments


Možná si vzpomínáte na soutěž o žehličku na vlasy BaByliss, kterou jsem měla díky spolupráci. Nedávno jsem dostala správný know-how, jak na plážové vlny právě s pomocí žehličky BaByliss. Řekla jsem si, že se o to s vámi podělím a teď už je zvládnete i samy ve vlastní koupelně. Profesionální kadeřnice Dagmar Míznerová doporučuje investovat do modelu se zaoblenými hranami a kvalitními plovoucími keramickými destičkami, které jsou zárukou toho, že i začátečnice dosáhnou perfektního výsledku a bez poškozených vlasů. Budete mít dokonalé vlny a plážové vlny jsou přeci na dlouhých vlasech nesmrtelná letní klasika!


Kadeřnice Dagmar Míznerová použila žehličku BaByliss ST330E a fén BaByliss 6000E.

Přímo tato žehlička je speciálně určena také pro vytvoření kudrlin, stačí přepnout na funkci "I curl" a má zaoblené hrany žehličky, které vám budou velmi nápomocné. Díky nim se vyhnete nepřirozeným "zlomům", které mohou celkový dojem úplně zkazit. Destičky tohotu modelu mají šířku 28 x 100mm a jsou potaženy speciální vrstvou Diamond Ceramic s až 60% hustotou keramického povlaku. To je již kvalita, se kterou pracují profesionální kadeřníci. Plovoucí destičky vyvíjejí na vlasy stálý tlak, díky čemuž je skluz plynulý a vlasy netrpí. Správné nastavení teploty závidí na stavu a kvality vašich vlasů. Pro dámy s jemnými, poškozenými či barvenými vlasy se nedoporučuje teplota vyšší než 180°C. Pokud máte vlasy zdravé a silné, můžete si dovolit vyšší teplotu až do 236°C. „Je dokázáno, že účes má nejdelší trvanlivost při užití tepelných produktů při 180°C - 190°C. Při této teplotě je vlas schopen udržet nejdéle tvarovou paměť,“ potvrzuje Dagmar Míznerová, profesionální kadeřnice.



  • Vlasy omyjte a pořádně vysušte. Nezapomeňte na přípravy před tepelnou úpravou vlasů. Vlasy rozdělte na 4 části a zasponkujte.



  • Natáčet vlasy začněte odspodu. Vezměte pramen široký cca 3 cm, vložte ho do žehličky a otočte o 45° směrem nahoru. 



  • Otočte žehličku svisle dolů, vertikálně o 90°.



  • Pomalu projeďte pramen až do konečků vlasů.



  • Pokračujte stejným způsobem po všech pramenech. Prameny těsně podél tváře vkládejte do žehličky po úrovné oka, ostatní prameny natáčejte 7 - 8 cm od hlavy.






  • Vlasy nechte vystydnout, proklepte prsty nebo rozčešte.




  • Na závěr nastylujte slaným sprejem a profoukejte studeným vzduchem. Pak projeďte vlasy prsty.




Pokud si ani přes podrovný návod na plážové vlny samy netroufnete, využijte speciální službu BLOW BAR salonu 5th AVENUE HAIR STUDIO, ve kterém jsou nafocené postupové fotky s profesionální kadeřnicí Dagmar Míznerovou.

BLOW BAR je koncept expresní úpravy vlasů, který k nám přišel z USA. Během 30 minut profesionální kadeřník dostane vaše vlasy do fotky - ať už se chystáte do práce nebo na party. Zároveň vám předvede, jak svůj vysvěný účes příště zvládnete samy v pohodlí domova.




Nezapomínejte se starat o své vlasy. Používejte olejíčky pro výživu. Já mám nejraději tento MYTHIC OIL a o Dove jsem psala v článku TADY. Než si začnu dělat vlny, tak vlasy přestříkám sprejem HOT&SMOOTH od LÓRÉAL. Zapomněla jsem vyfotit tvarující sprej got2b made4mess. Svůj účes také přestříkejte lakem na vlasy, ať dlouho vydrží! Já mám ráda růžový od got2b, který dělá objem a krásně voní po malinách. Psala jsem o něm už TADY, kde najdete i vlny pomocí loknovací kulmy od BaByliss.




INSTAGRAM   /   FACEBOOK   /   YOUTUBE   /   BLOGLOVIN
Novější příspěvek Starší příspěvek Domovská stránka

9 komentářů:

  1. Krásné vlny, také jsem je zákaznicím dělávala. Já mám štěstí, že tyto vlny mám od přírody. :)

    www.dendyss.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Vlny si dělám také žehličkou, nevím proč, ale lépe mi drží. :)
    Find joy in the ordinary

    OdpovědětVymazat
  3. Já už vlny nedělám ničím jiným než žehličkou. Nevím, jak je to možný, ale po kulmě mi prostě hned spadnou. Kdežto žehlička je udrží po celý den :). Vypadáš skvěle!

    OdpovědětVymazat
  4. Tyhle vlny se mi hrozně líbí, ale štve mě, že mi na hlavě nic nedrží. Každopádně na tobě vypadají skvěle. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá to moc dobře, ale jak se znám, měla bych všechno popálené a vlasy by zůstaly stejné... :D

    OdpovědětVymazat
  6. já mám bohužel vlasy na jakékoliv kulmování moc tvrdé :D sice se mi natočí, ale po půl hodině jsou zpátky rovné

    OdpovědětVymazat
  7. Ty vlny jsou super!! Ale nesmí na to být jemné vlasy... prostě ať se snažím, jak se snažím, vlny nikde.. a od kadeřníka? Hurá, vydrží třeba až půl hodiny O.o haha :D

    OdpovědětVymazat
  8. super návod, naštěstí, nebo možná pro mou smůlu si vlny dělat nemusím :) mám jich až až :/

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat