Lucie Šumová: POLAROID

POLAROID

By | 11:41 9 comments


Několikrát jsem se už zmínila, že jsem díky vám vyhrála Polaroid Z2300. Nikdy dřív jsem přesně o tomto neslyšela, tak jsem pak docela koukala co všechno umí. Dnes vám ho představím a na konci článku můžete vidět také další dva, které jsem měla možnost dřív vyzkoušet. Rovnou vám také představím obchod specializovaný na analogové fotoaparáty a filmy, je to ANALOGUE.CZ. Můžete nakupovat přes internet nebo mají dokonce kamenný obchod v Praze. Při objednávce nad 1990Kč máte poštovné zdarma a zboží mají skladem. Seženete tu například takové Polaroidy, ale také Instaxy od Fujifilmu. Dokonce pořádají workshopy, ale to je jen takový malý tip pro vás. :)


Zpátky k mému Polaroidu. Je to přesněji Polaroid Z2300, který mám v bílé barvě. Myslím, že na první pohled vypadá moc hezky. Je vybavený 10Mpx snímačem a vestavenou tiskárnou- technologie tisku ZINK. Nic složitého to není. Můžete fotit s blesk, bez blesku a dokonce nahrávat videa. Nezapomeňte nastavit, jak chcete zaostřit (na blíž nebo na dál, například u krajiny). Já měla fotky ze začátku rozmazané a nemohla jsem přijít na to proč. :D  Po vyfocení máte fotky ve foťáku nebo na paměťové kartě, kterou do něj můžete také vložit. Pak jen prohlížíte fotky a vyberete si, které chcete vyvolat. Můžete si je vytisknout i černobílé, což jsem párkrát také zkusila a nebo si vybrat obyčejný rámeček, ale na výběr je i pár zábavných. Fotky se dají vytisknout také s datem, kdy byly pořízeny.


Tady mám pár fotek, které jsem si vyvolala. Líbí se mi právě to, že si fotky můžete vybrat nebo si do foťáku vložit nějaké z mobilu nebo z jiného fotoaparátu a vytisknout si i ty. Já to udělala několikrát, protože na tento foťák moc často nefotím. Fotečky jsou maličké 5,8×7,6 cm. Hodí se třeba do peněženky! Ségry kamarádka měla narozeniny, tak přemýšlela, jaké by ji mohla vytvořit přáníčko. Nakonec ji do něj nalepila několik společných fotek a bylo to moc hezké. ♥ S kamarádkou, se kterou si dávám každý rok balíček k Vánocům, tak jsem jí do krabičky také vložila k dárkům několik fotek a moc se jí to líbilo. :) I spolužačce jsem vyvolala pár fotek a do knížečky je lepila pro někoho k Vánocům. Vždyť takové dárky jsou nejhezčí.


V krabičce u fotoaparátu najdete samozřejmě nabíječku, ale také kabel do počítače, takže fotky snadno přesunete. V balení jsou také ZINK premium papíry 10ks. Co jsem tak koukala na ceny, tak 50 kusů stojí kolem 990 Kč, 30 kusů kolem 590 Kč a tento Polaroid přes 6000 Kč.


Díky technologii tisku ZINK si můžete fotku rovnou vyvolat. K tisku není potřeba nic, žádno inkoustové kazety nebo pásky. Na obrazovce si můžete fotku dokonce upravit a oříznout je před výtiskem. Jak jsem už psala, tak můžete přidat také různé rámečky, je tam i klasický ve stylu Polaroidu, ale to jsem nezkoušela. Bála jsem se, že už by tam ta fotka byla až moc malá, ale je to na vás. Tisknout se dá také černobílé nebo si můžete vybrat z dalších odstínů loga Polaroid. Jo a ještě se tam dá přidat to datum, ale o tom jsem psala o pár řádků výš. :)


Já jsem s ním moc spokojená a občas se hodí, i když to není nic potřebného bez čeho by se člověk neobešel. Vždyť fotky si můžete vyvolat i z počítače a větší! Spíš je to taková hezká blbost, znáte to. :D :) Jak se vám líbí? Zaujal vás? Stejně ty Instaxy mají jiné kouzlo, když čekáte na fotku, jak se povedla. :)
Určitě znáte klasický Instax Mini od Fujifilmu. Já měla jednou zapůjčený přesněji Instax Mini 25. Můžete se podívat na článek SEM, kde ukazuji pár fotek, které jsem s ním vyfotila a popisuji ho. Podobný je také Instax Mini 8, který je univerzální a zvládne s vámi každou fotku! Oba mají vestavěný blesk, který se dá vypnout, ale stejně blýská skoro pořád. Pomocí tlačítek lze nastavit kompentaci expozice + nebo - 2/3EV, zapnutí /vypnutí blesku a zaostření (na blíž nebo v případě krajiny na dál). Nastavení je úplná hračka, ale pokud chcete nějaký trošku vymakanější, tak se zkuste podívat třeba po Instaxu Mini 90, o kterém píšu o pár řádků níž. Více zkušeností s dalšími nemám, ale prozkoumejte třeba e-shop analogue.cz, který můžu doporučit a narazíte na plno dalších. Vy máte nějaký zkušenosti? Nebo zaujal vás nějaký? :)

Před rokem jsem fotila pár fotek s Instaxem Mini 90, tak si je můžete prohlédnout TADY. Má strašně krásný design a v černé barvě je ještě lepší! Seženete ho na analoque.cz. Já jsem jednou měla možnost si ho vyzkoušet a moc se mi líbil. Je vybaven režimy jako je makro, dvojitá expozice, krajina, dětský režim, režim dlouhého času, blesk a samozřejmě party režim. S tímto foťákem si užijete plno zábavy!
INSTAGRAM   /   FACEBOOK   /   YOUTUBE   /   BLOGLOVIN
Novější příspěvek Starší příspěvek Domovská stránka

9 komentářů:

  1. Já mám Instax Mini a miluju ho. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Parádní fotka a článek, já se bez polaroidu obejdu. :)

    OdpovědětVymazat
  3. skvělý článek Luci! :))

    www.stylesolution.cz

    OdpovědětVymazat
  4. aaaa ja ho chci taky! :) slusi ti to

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá to dobře, hlavně, že to automaticky nevyvolává všechny fotky, ale jen ty, co si vybereš. Ale nepůjdu do toho. Je to spíš taková blbůstka a dost drahá. Zůstávám věrná zrcadlovce.

    OdpovědětVymazat
  6. Aaa, ten první :3 ten je fakt dokonalej.. jen teda ty ceny no.. :/

    OdpovědětVymazat
  7. Taky jsem nad koupí polaroidu uvažovala ,ale nakonec si ho asi kupovat nebudu. Hezký článek :) ��

    OdpovědětVymazat