Lucie Šumová: BIRMINGHAM

BIRMINGHAM

By | 13:28 20 comments
Konečně je tu první článek z Anglie! 1. srpna jsem přiletěla za sestrou do Birminghamu a 8. jsem odlétala. Nebudu Vám popisovat každý den, ale shrnu vše v tomto článku. Většinu času jsme se jen tak procházely nebo hlavně chodily na nějaké dobroty do restaurací, tomu ještě budu věnovat další článek, co jsme si kde daly a jak nám to chutnalo. Kdo mě sledujete na Instagramu, tak víte, že dva dny jsme byly v Londýně, o kterém bude také samostatný článek. Čekejte hlavně straaašně moc fotek!

Teď se společně pojďme podívat do Birminghamu!


Boty: NIKE,   kalhoty: BERSHKA,   bunda: ZARA,   bílá košile: METISU (tady),   kufr: CESTOVNIZAVAZADLA.CZ

První fotka je vyfocena, když jsem přiletěla. Zrovna bylo krásné modré nebíčko a svítilo sluníčko. Netrvalo to moc dlouho. Vlastně po dvou hodinách jsem zjistila, co je to anglické počasí. A viděli jste článek "Kam pro cestovní kufr?", ve kterém jsem Vám ukazovala mé příruční zavazadlo? Pokud si plánujete nějaký kufr ze stránky cestovnizavazadla.cz pořídit také, tak zadejte kód "luciesumova" a dostanete 10% slevu!

Birmingham je druhé největší město ve Velké Británii. Nachází se uprostřed Anglie napůl cesty mezi Liverpoolem a Londýnem. Je to dobré výchozí místo pro cestování kamkoliv po Anglii. A asi se budete ptát, proč jsem byla v Birminghamu tak dlouho a v Londýně jen dva dny, protože spíše na Londýn by bylo potřeba více dní. Přiletěla jsem za ségrou, protože právě v Birminghamu studuje angličtinu.



OBCHODY
Když jsem přiletěla, tak mě přivítalo sice sluníčko, ale za chvíli se strašně zatáhlo a fakt nebylo hezky. Sice jsme měly jiné plány, ale nakonec to v tom  počasí nemělo cenu a nechaly jsme si to na další dny. Proto jsme navštívily obchody! Moc se mi líbilo nákupní centrum Bull Ring, kde se mi nejvíce líbil Topshop, River Island, New Look a Victoria's secret. Samozřejmě je toho tam mnohem víc! Forever 21, Michael Kors, Mango, COS, Vans, Zara, Pandora, Hugo Boss,.. A všechno tak obří!



















Nesmím zapomenout zmínit TK Maxx, kde najdete jak dámské, dětské, tak pánské oblečení, boty, doplňky a kabelky všech možných značek za nízké ceny s doporučenými maloobchodními cenami až 60%. Poznáváte slip on boty Chiara Ferragni? Ty bych sice nikdy neunosila, ale zajímavé. Zaujaly mě také žluté New Balance, bohužel byla špatná velikost.







Pořídila jsem si tam například tyhle bílé boty s výšivkou! Sice teď seženete všude nějaké takové podobné, ale alespoň přesně tyhle tady u nás na nikom určitě nepotkám. Jedině mou sestru! A v přepočtu nás vyšly jen na 400Kč, to je super ne? Hned jsme v nich vyrazily do Londýna. :)



PROCHÁZENÍ PO MĚSTĚ
Narzíte na spoustu obchodů, kaváren, restaurací,.. Já bych nejraději navštívila všechno, hlavně ty restaurace! O tom, co jsme kde jedly my bude článek tedy příště. Narazíte na Poundland, Primark, radnici, knihovnu, muzeum a galerii, Odeon cinema, Symphony Hall a okolí vodních kanálů. Snad na to budete mít takové počasí jako jsme měly my další dny!



























EDGBASTON RESERVOIR
Došly jsme se podívat k přehradní nádrži Edgbaston Reservoir, kde jsme chvilku pokoukaly a mohly jít zase zpátky. To už jsme jely autobusem, sedněte si hezky do první řady nahoru a mějte krásný výhled, to bylo super! :D










Bunda: ZARA,   kalhoty: BERHSKA,   triko: BOOHOO,   hodinky: MARC JACOBS,   batoh: CALVIN KLEIN,   boty: NIKE HUARACHE






CHINA TOWN BIRMINGHAM
V čínské čtvrti najdete kuchyni z celé Asie. Najdete tu restaurace, kavárny, bary, pekárny nebo i obchod s jejich sladkostmi, nudlemi a dalšími dobrotami. Chinatown se nachází pět minut chůze od nádraží New Street. 















SEA LIFE BIRMINGHAM
Jako jo, moc hezký, že jsme zašly do mořského světa. To já ráda, ale co nemám ráda, tak to je hromada lidí, která nás bohužel neodradila ani když jsme viděly obří frontu dovnitř. Šly jsme pryč a udělaly si rezervaci přes internet- doporučuji. Bohužel nám nedošlo, že jsou prázdniny, že tam bude takhle narváno a všichni budou křičet. Bylo to šílený. Jinak by to bylo fakt i hezký! Největší atrakcí byli tučňáci. Jinak uvidíte také medúzy, mořské hvězdy, podmořský tunel se žraloky nebo obrovskou zelenou želvou a spoustu dalšího. Také je tam 4D kino!



















LIBRARY OF BIRMINGHAM
Knihovnu bych vyhlásila jako ségry nejoblíbenější místo v Birminghamu, protože kolikrát jsme si psaly a zrovna byla právě tady. Za mou návštěvu jsme tu byly dvakrát. A ano, je to tam fakt krásný a obrovský. Nejhezčí je terasa, kde sice není nějaký nádherný výhled, ale pokud budete mít hezké počasí a trochu sluníčka, tak je tam moc příjemné posezení. Knihovna se nachází v centru města a pyšní se označením největší veřejná knihovna v Evropě! Neobvyklé na ní je, že se v ní může jíst.













CADBURY WORLD
Nenechte si při návštěvě ujít proslulou továrnu na čokoládu, kde si můžete objednat tekutou čokoládu, marshamllow a další dobroty. Je to zábavní park v areálu čokoládovny, kde je spousta atrakcí právě na téma čokolády a její výroby, dokonce i 4D kino. Nám to bohužel nějak nevyšlo a nestihly jsme továrnu navštívit spolu, ale nedávno tam ségra byla a moc se jí tam líbilo, takže Vám to také doporučuje!


INSTAGRAM   /   FACEBOOK   /   YOUTUBE   /   BLOGLOVIN
Novější příspěvek Starší příspěvek Domovská stránka

20 komentářů:

  1. Nádherné fotky :O a máš krásný úsměv :) já byla jen v Londýně, ale mořský svět jsem viděla ve Španělsku a bylo to fajn :)

    Lady Lenna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :) To já zase nenavštívila mořský svět ve Španělsku.

      Vymazat
  2. Birmingham musí být nádherný, sama bych se do něj ráda jednou podívala :) Fotky jsou krásné! ♥

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo to tam moc hezký a děkuju moc. Jsem ráda, že se fotky líbí. :)

      Vymazat
  3. prekrásne fotky, už sa teším na ďalšie články :) Birmingham musel byť super, určite by som sa tam rada pozrela!

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  4. Nádherný fotky. Úplně jsem se zamilovala do té knihovny, ale pak přišla na řadu čokoládovna a asi by to při cestě do Birminghamu vyhrála ona! Haha. :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc :) Jo viď, to abych se tam vrátila do čokoládovny!:D

      Vymazat
  5. Odpovědi
    1. Žlutou bundičku miluju! Pořád mě neomrzela a děkuji :)

      Vymazat
  6. Krasny fotky, Birmingham teda vypada taky naprosto skvele, nevedela jsem, ze to tam je tak hezky. Co se tyce tkmaxx, tak sis teda poridila krasny boty, ale ja bych okamzite brala ty Chiara Ferragni, za tuhle cenu? Hned!!!!
    Sandra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Jako jo, hustý mít boty Chiara Ferragni, ale já bych si je asi nikdy neobula. :D

      Vymazat
  7. Tyjo, úplně nádhernej!! Plánuju tam taky někdy zajet :) A když už jsi tam byla, tak koukni na Peaky Blinders, který se zrovna v Birminghamu odehrávaj!:D

    OdpovědětVymazat
  8. Já bydlím kousek a to v Nottinghamu :) Joo jak píšeš, že tam je hromada lidí, jo za tu dobu co jsem tu já jsem si zvykla a ne jak v česku, kdy jdes po náměstí a pár človíčků tam a tu. Tu je prelidněno i o víkendu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, super!:) No v tom mořskym světě to bylo fakt šílený těch lidí, jinak ve městě mi to nevadilo.

      Vymazat
  9. Birmingham je krásne mesto :) A tie obchody.. <3 :D

    OdpovědětVymazat
  10. Nádherné fotky, tobě i ségře to moc sluší. :) Úplně chápu tvé nadšení z Anglie, já tam byla jen jednou, ale zamilovala jsem si ji, hlavně asi kvůli té kultuře, lidem a takovém klidu, který tam byl. Za to mohlo asi to, že jsem bydlela u rodiny v takovém malém městečku (v Londýně je to dooost jiné), ale i tak... :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, moc děkujeme. :) Joo byla jsem nadšená, moc se mi tam líbilo! V tom Londýně už to tak klidné nebylo. :D

      Vymazat