Lucie Šumová: BARCELONA | SPAIN 2017

BARCELONA | SPAIN 2017

By | 10:00 4 comments


Než Vám začnu vyprávět o mém týdnu v Anglii, tak ještě musím přidat článek z Barcelony, ať je to vše hezky popořadě. Ze Španělska jsem už vydala tři články, tento je čtvrtý. V prvním jsem Vám povídala o tom, kde jsme vlastně byly- TADY. V druhým článku jste viděli jen pár fotek z jednoho večera a co jsme měly na sobě- TADY. Třetí už byl zábavnější, šlo o zábavní park Port Aventura World- TADY. A dnes konečně o Barceloně, ve které jsem byla poprvé! Možná ještě přidám nějaký outfit v šatech nebo plavkový článek, ale brzy se můžete těšit na články z Anglie- Londýna a Birminghamu, kde jsme více vejlětily a hlavně na to bylo mnohem lepší počasí. Ve vedru raději ležím na pláži nebo u bazénu než chodit po památkách několik kilometrů. Z toho důvodu jsme se vydaly do Barcelony až ve 13:30, a vracely jsme se po jedenácté hodině večer. Sice jsme toho nestihly tolik, kolik bych třeba chtěla, ale doufám, že se do Barcelony někdy vrátím a pořádně si ji projdu a třeba i kouknu dovnitř do La Sagrady Familie, která byla hned první v našem programu.

Pojďme na to!



Nikdy, opravdu NIKDY jsem neviděla tolik lidí u památek. Opravdu jsem ji nedokázala lépe vyfotit. Prošly jsme ji ze všech stran, všude hromada lidí a to počkejte až uvidíte na posledních fotkách kolik lidí bylo u magické fontány, ŠÍLENÝ. Takže příště si musím vybrat lepší datum a lepší počasí. My jsme měly dost zataženo a nesnáším bílé nebe na fotkách, připadá mi, že se nic nedá hezky vyfotit, takže z toho jsem byla docela naštvaná. Vedro bylo i tak, strašný dusno! Konec stěžování, jdeme dál.

První zastávka byla u chrámu Svaté Rodiny- La Sagrada Familia. Je to mistrovské dílo světoznámého katalánského architekta Antonia Gaudího, za kterým se do Barcelony jezdí. Věřím, že vstup dovnitř určitě stojí za to. Bohužel mě všude hromada lidí hodně rychle od všeho odradí a hlavně jsme za ten den chtěly stihnout i něco jiného. Katedrála je dosud nedostavěná, protože se staví jen z darovaných peněz, což bylo Gaudího posledním přáním. Předpokládaný rok dostavby má být v roce 2026. Dále jsme od něj viděli alespoň budovu Casa Mila. V Parku Guell jsme bohužel nebyly.



Také jsme viděly vítězný oblouk, který byl opravdu nádherný!! Mrzí mě, že ho nemám vyfocený. Další zastávkou byl největší fotbalový stadion v Evropě- Camp Nou. Pro zvědavé je zde otevřeno muzeum sportovního klubu Barcelona. My jsme se podívaly jen z venku a daly si tu nejmastnější pizzu, kterou jsme kdy měly, ale byla sakra dobrá! I když tak úplně na první pohled nevypadá, haha. Poté jsme byly na vrchu Montjuic, kde se nacházejí sportoviště zasvěcené letním olympijským hrám z roku 1992.













Těšily jsme se až projdeme nějaké obchůdky a podíváme se po městě, takže když jsme se rozhodovaly mezi akváriem se žraloky a mantami, tak volba byla jasná- raději si něco hezkého koupíme. Nejdříve jsme koukaly po obchodech, které máme i u nás- Mango, Zara, H&M, Stradivarius,.. ale když nás něco zaujalo, všimly jsme si obří fronty do kabinek nebo k pokladně a rychle jsme si to rozmyslely. Jo, plnější obchoďák jsem taky ještě neviděla. Ani v Palladiu na Vánoce to není tak strašný. Z toho jsme byly docela smutný, ale pak jsme si řekly, že kam jinam zavítat než do Victoria's secret, který u nás nemáme. Nepočítám maličký obchůdek na letišti. Byly jsme v obchodním centru Mare Magnum, kde bylo VS taky malé, ale v té době asi největší, které jsem navštívila. Zato v Anglii to byla paráda, několikapatrové a úplně boží! Teď jsme ale v Barceloně. Pak jsme si sedly k vodě a dala jsem si super vafli, mňam!









Pokud by někoho zajímalo, odkud mám žluté šaty, tak jsem si je koupila ve Forever 21 v OC Černý most. Byli jste se tam už podívat? Podle mě tam najdete skvělé kousky, ale ne vše se hodí na denní nošení. Hlavně toho tam je strašně moc! Je to obrovský, což mě občas v obchodech odrazuje a proto nedokážu nakupovat v Primarku. Je tam tolik oblečení, že kdo si má něco vybrat? Haha. :D No za šaty jsem opravdu ráda, zamilovala jsem si je. Achjo, ať je léto delší a můžu je pořádně nosit. Normálně k nim batoh nenosím, ale byly jsme na výletě a potřebovala jsem mít kam dát věci, malá kabelka by mi byla k ničemu. Batoh mám ze ZOOTu a je od značky Calvin Klein











Chvíli jsme si odpočinuly a šlo se dál. Prošly jsme si gotickou čtvrť- El Barrio Gótico a prohlédly si tržnici s exotickým ovocem- La Boqueria. Ale co se nám líbilo úplně nejvíc? Las Ramblas - největší barcelonský bulvár s živými sochami. Prý je skvělý vidět ulici ve dve i v noci, že neuvěříte, jak se může změnit a uvidíte dvě různé tváře. Můžete obdivovat různé pouliční umělce, živé sochy, kouzelníky nebo procházet stánky s drobnostmi, což je něco pro nás- magnetky, náramky, pohledy, přívěsky a další blbůstky. Utratily jsme tam strašně moc a pak objevily všude jinde stejný věci levnější, takže to úplně nedoporučuji. :D

















No a blížíme se ke konci. Byly jsme na vršku v zahradách Jardins del Mirador, odkud je zajímavý výhled na přístav, moře i město. Když jsme tam byly, tak se tam dokonce točila nějaká reklama, samozřejmě na místě, odkud byl nejlepší výhled, žejo. Zahrady můžete vidět také při jízdě lanovkou, což musí být úplně nejlepší! A výlet jsme zakončily magickou fontánou, která byla nádherná - kombinace barev, hudby a měnícíh se tvarů fontány. Ale těch lidí? Šílenost! Škoda, že ta hudba nebyla hlasitější.



















A takhle skončil náš výlet a jely jsme zpátky do hotelu. Byli jste v Barceloně? Jak se Vám líbila a co jste navštívili?





Děkuji Ále za výlet. 
INSTAGRAM   /   FACEBOOK   /   YOUTUBE   /   BLOGLOVIN
Novější příspěvek Starší příspěvek Domovská stránka

4 komentáře:

  1. s tým zamračeným nebom úplne súhlasím, na fotkách vyzerá omnoho krajšie modrá obloha :) ale na druhej strane je pri takýchto ,,behacích" výletoch fajn, že stále nepečie slnko, hoci to dusno je tiež nepríjemné :/

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  2. Fotky jsou naprosto skvělé, jak s modrým tak s bílým nebem. :) A ty lidi bych asi taky úplně nedávala, ale asi to už k těmhle velkým městům prostě patří. Taky bych se tam jednou chtěla podívat. :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, to jsem ráda, že se líbí. :) A určitě si tam někdy výlet naplánuj!

      Vymazat