Lucie Šumová: PORT AVENTURA WORLD | SPAIN

PORT AVENTURA WORLD | SPAIN

By | 13:48 17 comments


Konečně je tu další článek ze Španělska, tentokrát bude věnovaný zábavnému parku Port Aventura World. Miluju poutě a zábavný parky! Strašně si přeju jet do Disneylandu, kam se mnou nikdo nechce. :D Takže jsem byla opravdu nadšená, když jsem se dozvěděla, že budeme mít blízko tento zábavný park. Ještě větší radost jsem měla, když jsme tam s Álou šly. Je jen pár kilometrů od letoviska Salou a je to jeden z největších zábavních parků v Evropě! Patří mezi ty nejlepší zábavní parky.

Vstup je drahý. Na jeden den za 49, na dva dny 69, na tři dny 90€ a my měly noční lístek za 25, který platí myslím od osmi od večera do zavíračky. Otevřeno mají do půlnoci. My jsme odcházely kolem jedenácté hodiny. Noční lístek je sice super, že neplatíte tolik, ale opravdu tam byla hromada lidí a na atrakce čekáte dlouhé fronty, takže toho moc nestihnete. Je to nemožné projít celý park a každou atrakci za jeden den. My si to užily a byly jsme strašně rády, že jsme do parku šly. Aspoň nějaký zážitek než jen ležet u moře a válet se. Viděly jsme toho tolik, jen procházet parkem bylo kouzelné. Než se tam vydáte, určitě prozkoumejte program a ceny.





Pamatujete si první článek ze Španělska? Psala jsem v něm, že jsem měla půjčený Olympus PEN E-PL 8 a že jsem s ním měla dvakrát docela problém. Tak teď Vám o tom budu povídat. Třeba ho někdo z Vás má a řekne mi, zda se mu to taky někdy stalo nebo čím to je. Vzala jsem si ho právě do zábavného parku. Chápu, že bylo vedro, ale nikdy se mi nestalo, že by se mi přehřál foťák. Došly jsme do parku a přestal mi fungovat! Najednou nereagoval, zčernal a ani objektiv nezajel. Ať jsem mačkala cokoliv a snažila se ho zprovoznit nebo vyndávala a zandávala baterku, tak nic. Za tu dobu co jsme byly v parku jsem to zkoušela několikrát a zrovna jsem u sebe žádný jiný foťák neměla, takže asi chápete, že jsem byla dost naštvaná. Nakonec je vše v tomto článku vyfoceno mobilem, fotím na iPhone 6, kdyby se někdo ptal. Tyhle palmičky mám teď na tapetě na mobilu! Večer jsme přišly na pokoj, vyndala jsem baterku, kterou jsem strčila na pět sekund do nabíječky (pak jsem si uvědomila, že tu zásuvku potřebuji a že ho dám nabíjet jinam), tak si říkám, že zkusím dát baterku do foťáku, jestli půjde a najednou fungoval. No to už mi bylo k ničemu, že. Podruhé jsme fotily u moře, pár fotek a stalo se to samé. Hrůza!



Tak tohle je Port Aventura World ve Španělsku! Opravdu obrovský. Připadaly jsme si jako v úplně jiném světě. Jako v pohádce. Všechno tak krásně vymyšlený, krom atrakcí také zábavné programy, zpívání, vystoupení, úplně všechno a také spousta stánků s jídlem a suvenýry.



Hned vedle se nachází také Ferrari Land, který se otevřel tento rok a láká na nejrychlejší horskou dráhu v Evropě. To je něco, když jsme to viděly!! Vysoká 112 metrů a zamotá hlavu zrychlením z nuly na 180km/h za pět sekund. V parku je celkem 11 atrakcí, jednou z nich je právě nejrychlejší horská dráha v Evropě Red Force, další půl kilometru dlouhý závodní okruh nebo 55 metrů vysoká věž s volným pádem. Vstup je taky drahý, asi 1600Kč pro dospělého.

Pokud Vás horské dráhy moc nelákají, tak můžete navštívit golfové hřiště nebo Caribe Aquatic Park, který se tu také nachází. Je to Aquapark, kde je několik vodních atrakcí a je to taková botanická zahrada. Dají se dokonce koupit vstupy nějak dohromady na všechno, protože to patří k sobě, ale potřebujete na to několik dní, ať to opravdu všechno stihnete. Podle mě úplně stačí zábavný park jako jsme šly my. Jestli by mě to bavilo tři dny za sebou, nevím.





Po dlouhé cestě jsme dorazily do parku!! Úplně nadšený, že jsme konečně tady. Je tu všechno co si dokážete představit. Park je rozdělen do pěti tématický prostředí- Polynesie, Čína, Mexiko, starý západ či středomoří. Atrakcí je tu strašně moc a každý si tu něco najde, jak nejmenší, tak opravdoví adrenalinoví nadšenci. Nejzajímavější jsou asi horské dráhy, jedna se jmenuje Furius Baco, což je vystřelovací dráha a druhá Dragon Khan, která Vás hned 8x všelijak přetočí přes hlavu v rychlosti 110km/h. Dále je tu například volný pád Hurakan Condor nebo horská dráha, u které vyjíždí dvě soupravy vedle sebe a celou trať závodí, kdo dříve přijede do cíle. Jsou tu také rafty, klády, stříkací loď, různé show, simulátory, projížďky nebo 4D kino. Spoustu zábavy pro všechny!













Na sobě jsem měla obyčejné bílé triko ze Zary s džínovýma šortkama, hlavně pohodlně! Mají vysoký pas, jsou květované a stále je mají v nabídce. Mám je z Andyou.cz, kde s kódem "luciesumova" máte 10% slevu na Vaši objednávku. Přímo mé kraťasy najdete TADY. Slip-on boty mám ze ZOOTu, jsou značky Gant a seženete je TADY. Mají dokonce i stříbrné. Já jsem spíše na tu zlatou. :) Kabelka je z New Yorkeru.




















Snad se fotky líbí! Nemohla jsem Vás jich odpustit i když jsou jen z mobilu.











A úplně nejkrásnější atmosféra byla na večer. Západ a pak už jen tma a všude světýlka. Miluju to. Pokud mě sledujete na Instagramu, tak jste toho viděli dost také v Instastories, kam jsem měla chuť přidat úplně všechno. Delší Instastory jsem snad nikdy neměla! :D Tohle byla asi teprve má druhá návštěva nějakého většího parku, poprvé ve Švédsku a teď tady ve Španělsku.

Máte rádi zábavní parky? Které jste navštívili?






INSTAGRAM   /   FACEBOOK   /   YOUTUBE   /   BLOGLOVIN
Novější příspěvek Starší příspěvek Domovská stránka

17 komentářů:

  1. Luci musis do Vidne na Prater 😍🎡 Jinak teda fotak mam dlouho, byl semnou několikrát u moře a nikdy se mi nic takového nestalo . Asi ti dali vadný kousek 😀😡

    OdpovědětVymazat
  2. Když jsem žila ve Španělsku, tak tam děti, které jsem učila AJ jezdili s rodiči na dovču a stále o tom mluvili. Jinak fotky jsou boží! Já byla v zábavním parku jednou ve Winsdoru, byl to Legoland a bylo to taky super. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se fotky líbí, děkuji. :) A ani se nedivím, že o tom tak mluvily! :D

      Vymazat
  3. V takomto parku som nikdy ešte nebola, ale veľmi rada by som išla, pretože vo filmoch (a aj takto na fotkách) to vyzerá vždy ako veľká zábava :) ♥

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem byla v Disneylandu v Paříži (ten byl asi fakt nej a určitě někdy jeď) a pak v Gardalandu v Itálii a v Europaparku v Neměcku. Všechny byly moc fajn a klidně si je dej na seznam ;-).

    OdpovědětVymazat
  5. takéto atrakcie teda vôbec nie sú moja šálka kávy, ale vyzerá to tam prekrásne a fotky sú super! vôbec by som nepovedala, že bola fotené mobilom :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  6. Wow, tak to je nádhera! Vůbec jsem nikdy na nic takovém nebyla no :D

    OdpovědětVymazat
  7. mám, aj keď... popravde, žiaden som ešte nemala možnosť navštíviť... ale veľmi po tom túžim a už sa na ne teším! :).
    inak, krásne fotografie nádherného miesta, ktoré ste si určite veľmi užili, nakoľko to je na fotkách poriadne vidieť! :).

    KEJMY ♥.

    OdpovědětVymazat
  8. Vůbec jsem netušila, že nějaký podobný zábavný park ve Španělsku je, díky za tip :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač! :) A prý je to nejlepší kolem Halloweena, zlevněné vstupné a příjemné počasí :)

      Vymazat
  9. Ahoj, kolik tak přibližně stojí samostatný atrakce? Nebo se zaplatí pouze vstupné? Díky moc :)

    OdpovědětVymazat