Lucie Šumová: CO JÍME? ANEB FOOD DIARY

CO JÍME? ANEB FOOD DIARY

By | 19:51 8 comments
Pamatujete si na článek ZAČÍNÁME CVIČIT? Ano, vydrželo nám to a pořád chodíme cvičit! S tím se také hodně změnil náš jídelníček, tak si říkám, že pro Vás může být zajímavé, když Vám ukážu, co jíme. Pro mě je to strašná změna. Nejsem zvyklá jíst zdravě a to vůbec. Jedla jsem vždycky co mě napadlo, na co jsem měla zrovna chuť a bylo mi to úplně jedno. Klidně i o půlnoci. Prostě jsem to vůbec neřešila, ale jedla jsem dost nepravidelně. Hlavně na začátku prázdnin, když jsme měly dost těžké období a ani jsme moc nejedly. Proto jsme se vlastně rozhodly cvičit a napsat si od trenéra jídelníček. Potřebovaly jsme myslet na něco jiného, zaměstnat se a jsem ráda, že jsme se přemohly, protože nás to dokonce začalo bavit. Nikdy bych neřekla, že se budu těšit do posilovny. Fakt nikdy. To jídlo už je horší. První měsíc a půl to šlo dobře, zvládaly jsme to, ale teď už mi začíná chybět všechno to, co jsem dřív normálně jedla. Všechny ty nezdravé věci. Přiznám se, že občas si i tak něco dám, ale snažíme se a hledáme různé zdravější varianty. Proto tu v poslední době přibylo i několik zdravých receptů. :) Sestře to jde líp, ta má větší vůli. Jak to máte Vy? Co děláte, když máte chuť na sladké? Jo a nikdy jsem nejedla tolik zeleniny, tu jsem skoro vynechávala! A teď? Podívejte se sami a doufám, že jste po jídle. :) Taky jsem se konečně naučila pít obyčejnou vodu. Dříve to opravdu byly samé ledové čaje, coca coly,.. Takže jo, jenom tohle je u mě vážně úspěch.

SNÍDANĚ
Dříve jsem ani nesnídala a radši jsem si přispala. Akorát tak o víkendu jsem si udělala snídani tak v 11 hodin. :D Teď se na ráno a na snídani vždycky hrozně těším a snažím se ji stíhat, i když třeba utíkám do školy. Co nejčastěji snídáte Vy? A nejradši? :)


Já miluji sladké snídaně, takže ovesné kaše jsou u mě nejčastější a když mám ráno více času tak si dám vafle nebo lívance. Jo, to je moje! Ještě si to hezky nazdobím ovocem, které doma najdu a posypu oříšky. Do ovesné kaše jsem si začala přidávat protein banán/čokoláda a když si do ní přidáte ještě proteinellu, tak je to vážně NEJLEPŠÍ! Ségra dřív ovesný kaše ani nejedla, ale s proteinellou? Jo, to si dá! A jak ráda! :) Teď jsme ochutnaly i Proteinellu bílá čokoláda a taky je skvělá. Vlastně jsem nedávno přidávala unboxing článek s produkty, které dorazily od Aktin.cz, tak se můžete podívat a inspirovat se u objednávání.






Ovesné placky jsme si k snídani hodně oblíbily. Vždycky si něco oblíbíme, pak to nějakou dobu snídáme každý den, potom zase něco jiného a nakonec se zase vracíme a všechno to tak po týdnech střídáme. :D Nejlepší je, že si na ni můžete dát co máte rádi! Vyzkoušeli jste ji už? Recept i plno dalších krásných fotek našich placek najdete TADY. :)






Mug cake s chia moukou, recept TADY.


Řecký jogurt s vločkami, ovocem, oříšky a medem. :)


Proteinové vafle také patří mezi nejoblíbenější snídaně a v poslední době jich mám plnou Instastories! Sledujete mě na Instagramu? (@luciesumova) A sestru? (@sumova_verr)


Řecký jogurt, ovoce, med a oříšky jsou u nás také častou snídaní a hlavně rychlou a dobrou. :)


Občas to chce taky změnu. :)










A úplně nejbožejší snídaně jsou lívance. My máme pancake mix z aktin.cz, o kterém jsem psala TADY.


Nedávno jsme si objednaly ještě TPW Protein Pancake Mix s arašídovým máslem, když si TADY koupíte oboje dohromady, tak ušetříte. :) Ale řekla bych, že pancake mix od Bodylabu je lepší nebo co myslíte Vy? Arašídové máslo mám ráda, i když se trochu lepší na zuby. Tady mám lívance se zero sirupem, skořicí a právě s arašídovým máslem a jahůdky, mňam.


SVAČINY


Vláčné mrkvové muffiny, recept TADY.


Knackebrot s šunkou, plátek 20% eidamu, rajčátka a polníček- takhle vypadá nejčastěji má svačina. Spíš než knadkebrot si teda dávám žitnou housku, tu mám moc ráda.


Malý salátek k svačině. :) Polníček, vajíčko, rajčátka a avokádo.


Často toho po snídani moc nestíhám a mé další jídlo je většinou oběd. Proto je tu těch fotek asi tak málo. Někdy jsem si dala i proteinovou tyčinku, měla jsem například tuto QUEST BAR s'mores, kterou mám z aktinu. Zkoušely jste taky nějaké? Ochutnala jsem i MYprotein MyBar Zero mandle/vanilka i cookies a ta mi teda vůbec nechutnala, že jsem ji ani nesnědla a letěla do koše.


OBĚDY
Ze začátku jsme hodně zkoušely pořád něco nového. Nakonec mám stejně nejraději plátek kuřecího, brambory, bílý jogurt s česnekem a nějakou zeleninku nebo občas lososa. Tady se můžete podívat na něco zajímavějšího a hlavně různá jídla. Sestra si s tím vařením vždycky ráda pohraje a nebaví ji vařit pořád to samé. Což já jsem lenoch a jedla bych pořád dokola to stejný. Tohle jsou fotky hlavně ze začátku, teď už to bohužel moc fotit nestíháme. Spíš právě jen na Instastories na Instagramu když jídlo připravíme nebo než ho sníme. :)


Pikantní kuře v kokosové glazuře s rýží, recept TADY.


Recept na zdravou brokolicovou pizzu najdete TADY, určitě vyzkoušejte!


Celozrnná tortilla se salátem, kuřecím masem, avokádem a mozzarellou


Zdravé řízky s bramborovo-mrkvovým pyré, recept TADY.




Krevety s kari rýží


Losos se zeleninou a rýží basmati


Pstruh lososovitý se zeleninou a rýží




Kuskus se zeleninou a krůtím masem




Batáty s kuřecím masem


Žitné celozrnné těstoviny s hovězím masem





SVAČINY


To u nás asi vede bílý jogurt s ovocem, vločkami, medem a čím nás zrovna napadne nebo nějaký malý salátek. Když už vůbec není čas něco ještě připravovat, tak si hodíme do tašky k svačině Ovofit.




Tady je na fotce večeře s jogurty k svačině.


Tvarohová pomazánka se zeleninou


Fazolový koláč s čokoládovým proteinem


Cottage se zeleninou a krůtí šunkou


Hummus se zeleninou a mozzarellou


Tady zase večeře a mozzarella s rajčaty
VEČEŘE
K večeři to bejvá nejčastěji salát s kuřecím, krůtím nebo tuňákem a zelenina. Ráda si na to přidávám bílý jogurt s česnekem a teď už i Walder Farms Salad Dressing Caesar, který neobsahuje ani tuk, ani kalorie, sacharidy, lepek nebo cukr.










Tady je na fotce zase večeře a svačina, nějak jsem u focení nepřemýšlela, že to pak budu takhle rozdělovat na snídaně, obědy, svačiny a večeře. :D












Celý den v krabičkách :)




A OBČAS SE TO NEPOVEDE...











Pro pobavení. :D Občas to prostě nejde a neznamená to, že je konec světa. Mně to jídlo dělá radost, ale když si to celé tak projíždím a prohlížím si ty fotky, tak si říkám, že je to docela inspirující a motivující. Hned bych si dala něco zdravého, protože i to jsou dobroty. :) Co Vy? Jíte zdravěji nebo to vůbec neřešíte a popadnete to, na co máte zrovna chuť? A snažíte se jíst pravidelně?
INSTAGRAM   /   FACEBOOK   /   YOUTUBE   /   BLOGLOVIN
Novější příspěvek Starší příspěvek Domovská stránka

8 komentářů:

  1. mně zdravé jídlo ode mě vůbec nechutná :( neumím ho dochutit a pak je to vše absolutně bez chuti a bez zápachu. Ale moc pěkný fotky člověk by si hned dal

    OdpovědětVymazat
  2. Tolik úžasného a krásného jídla v jednom článku, ani nevím, co bych si nejradši dala dřív! ♥

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  3. Tak ja jim uplne zdrave, ale sem tam si rada dam dortik nebo zmzlinu. Kazdopadne miluju food diaries a nedavno jsem sama jeden napsala a taky me to bavilo fotit a psat. Jak uz jsem rikala, tak jim taky hodne zdrave, ale nejim tolik masa a ryb, jim hodne vegetariansky a kdyz je moznost tak i vegansky, ale nedelam si zo toho nejak moc hlavu. Kazdodpadne moc dekuju za inspiraci, tvoje recepty jsem snad vsechny zkusila a vsechny byli bozsky, urcite v tom takhle pokracuj!!! K snidani jsem schopna taky jist skoro jen sladky a bez ni bych nevysla z domu, i kdyz driv jsem to mela hozeny stejne jako ty! Jinak fotky super a clanek urcite nekdy zopakuj... ;)
    S laskou
    Sandra ze http://www.shineoffashion.com
    https://www.instagram.com/sandraslusna/

    OdpovědětVymazat
  4. Lucko, to je plno krásných fotek! Když jsem si je večer projížděla, dostala jsem strašný hlad. Jinak vám moc fandím ve cvičení, ale s tím hlídáním se, vím jak máš jídlo ráda a s takto pravidelným výdejem energie si fakt myslím, že hřešit můžeš jak chceš. A proboha, burger není nic nezdravého, teda kromě hranolek, no... Já taky cvičím, ale jím, co se mi chce, zdravé prokládám mekáčem a vždy si to moc užiju, nic si nevyčítám :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně! Jak píšu na konci článku, vždyť víš, jak mám jídlo ráda, já bych si ho ujít nenechala a užívám si ho maximálně. :D :)

      Vymazat
  5. vďaka tvojmu článku mi teraz o 11 v noci škvŕka v bruchu :D všetko to jedlo vyzerá geniálne, nie je snáď ani jedno, čo by som neochutnala... a veľmi vás so segrou obdivujem, že sa stále držíte zdravého plánu :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  6. Moc díky za inspiraci, já už taky nevím co mám pořád vařit a připravovat k jídlu. A ještě když se jedná o takovou zdravou inspiraci :) Až mi to připomnělo takové zdravější a vyváženáj jídla. Ale taky jednou za čas si zajdem na nějaký ten Burgr nebo kebab. :)

    OdpovědětVymazat