Lucie Šumová: DUOVIZE

DUOVIZE

By | 9:00 9 comments


Není to tak dávno, co jsem byla na komplexním vyšetření očí na klinice DuoVize v Praze. Asi to nevíte, ale na dálku vidím špatně. Dříve jsem nosila občas brýle jen ve škole, abych viděla na tabuli, ale postupem času to bylo horší až jsem se rozhodla pro nošení kontaktních čoček, které mi vyhovují. Nevím proč, ale brýle nosím strašně nerada. Tak mě tu v nich můžete vidět poprvé a naposledy. Hodně nerada nosím i sluneční brýle, čepice a vlastně cokoliv na hlavě. No to k tomu teď ale nepatří. Docela mě zajímalo, jak je to s laserovou operací očí, o kterém jsem si párkrát už něco četla. Máte s něčím takovým zkušenosti? A pokud špatně vidíte, ale ještě jste se nedokopali dojít na vyšetření, chcete změřit zrak a nechat si doporučit, co pro vás bude nejlepší, tak mám pro jednoho z vás voucher v hodnotě 2500 Kč právě na toto celkové preventivní vyšetření vyšetření. Věřte mi, že o vás bude po odborné stránce skvěle postaráno. Stačí napsat jako první komentář s odpovědí na otázku- Jak se jmenuje nejnovější metoda určená pro odstranění střední a vyšší krátkozrakosti prováděná pomocí femtosekundovým laseru VisuMax na klinice DuoVize? Odpověď najdete na stránkách DuoVize nebo dokonce v tomto článku.




Myslím, že bude fajn, když pošlu dál také své pocity. Pokud vám záleží na vašich očích, pak budete v DuoVizi správně. Jak už jsem psala, tak mě zajímalo, co by pro mě bylo nejvhodnější ze zákroků. Na oční klinice DuoVize jsou připraveni vás zbavit dioptrických vad i astigmatismu.

Celkové preventivní vyšetření probíhalo přesně tak, jak by mělo.Na recepci mě přivítali, sepsali se mnou prvotní informace, usadili mě a nabídli horký nápoj. Chvilku jsem čekala v čekárně a za chvíli si mě zavolala sestřička, která zjistila důvod, proč přicházím a jaký je můj zrak bez brýlí. Dále následují přístrojová měření- fokometr, autorefraktometr, bezkontaktní tonometrie, pentacam, aberometr. Následuje Schirmerův test, což je měření schopnosti slzet. Po měření vám sestra rozkape oči speciálními kapkami, díky kterým se rozšíří zornička. Pár hodin uvidíte trochu rozmlženě do blízka i do dálky. Celý den jsem viděla vážně špatně, další den už se to zlepšilo. Proto po vyšetření neřiďte motorové vozidlo. Poslední krok je vyšetření lékařkou, která to celé zhodnotí a doporučí to nejlepší řešení. Samozřejmě zodpoví všechny otázky. Myslím si, že ani není potřeba vám to více popisovat. Vše se krásně dočtete TADY, pokud vás to zajímá. Všichni tu na mě byli hodní a mají to v DuoVizi také moc hezké, opravdu příjemné prostředí. Pokud nosíte dioptrické brýle, tak ty si určitě vemte s sebou. Před ošetřením jsem nenoste 4 dny kontaktní čočky, aby nezkreslovaly vyšetření.

Co bylo doporučeno mně? Pro mě by byl prý nejlepší zákrok NeoLASIK HD, ke kterému jsem dostala všechny informace. Docela se bojím jaké by to bylo po operaci a jak dlouho by se mi oči hojily. Přiznejme si, že například nosit sluneční brýle za každého počasí vevnitř i venku asi taky není nic moc, když to lidé kolem nevědí a myslí si, že jste blázni. Nevědí, že jste po laserové operaci a světlo vám nedělá dobře. Proto si ráda čtu pocity po této operaci od ostatních. Zajímá mě, jak dlouho se nemohli potápět, líčit se a kdy se oči prostě srovnaly. Dále jsem se dozvěděla, že mám velké zornice, takže například v noci bych světla aut viděla stále tak nějak rozmazaně. Bohužel to neumím správně popsat, doktorka mi ukázala dva obrázky jak vidí normální člověk a jak bych viděla já. Nebylo to tedy nic zas tak hrozného, ale s tímto ještě určitě počkám a třeba někdy. Zase tolik mě čočky neotravují, ale je úžasné VIDĚT. Navíc je dost možné, že ve vyšším věku, kolem 25ti let, se mi zrak ještě zhorší. Zákrok má sice celoživotní záruku, ale asi to nebude nic na co bych se těšila a chtěla to zažít znovu. Chápete. :D A také to není vůbec nic levného.




Mně byla tedy doporučena metoda NeoLASIK HD, nejnovější metodou je NeoSMILE 3D a dále máte možnost využít metodu FemtoLASIK BASIC. O laserové operaci očí se dočtete více TADY. Pokud máte tedy zájem o voucher na komplexní vyšetření v hodnotě 2500 Kč, tak odpovězte jako první na otázku- Jak se jmenuje nejnovější metoda určená pro odstranění střední a vyšší krátkozrakosti prováděná pomocí femtosekundovým laseru VisuMax na klinice DuoVize?
Je to na vás, voucher můžete klidně i darovat. :))






A co vy? Také máte problémy se zrakem?
INSTAGRAM   /   FACEBOOK   /   YOUTUBE   /   BLOGLOVIN
Novější příspěvek Starší příspěvek Domovská stránka

9 komentářů:

  1. Teda to je téma určené pro mě. Jsem už pár let docela slepoň. V brýlích moc dobře nevidím a nosím čočky, to je docela otrava. Teď bych ráda zkusila zase brýle, ale no uvidíme.. Operaci bych si moc přála, ale ta cena a taky mám děsný strach. A třeba pro můj typ vady ani není možná, ale kdo ví.
    Jinak k otázce, já si myslím, že správná odpoveď je NeoSMILE 3D. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neboj, nemáš se čeho bát a určitě budeš spokojená. Poradí ti, co je pro tebe nejlepší. :) Odpověděla jsi správně a jako první, tak už jsem ti napsala na mail a zašlu ti voucher!

      Vymazat
  2. super článek:) mám problém s očima od dětství a jsou to už 3 roky, co nosím čočky. Jsem s nimi také spokojená. Brýle nenosím, ale chystám si udělat nějaké jako máš ty, protože někdy si oči potřebují odpočinout.
    O operaci jsem uvažovala, ale pak jsem si řekla, že čočky mi nevadí, tak proč dávat tolik peněz do něčeho, čeho se tak bojím? :D
    http://of-goldbook.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Ja som dlhé roky nosila okuliare, potom samozrejme v puberte som prešla na šošovky a pred dvomi rokmi som na narodeniny dostala darček v podobe laserovej operácie. A nemožem si to vynachváliť. Nikdy v živote som tak ostro nevidela. :D
    Victoria's secrets

    OdpovědětVymazat