Lucie Šumová: WOULD YOU LIKE SOME PIZZA?

WOULD YOU LIKE SOME PIZZA?

By | 23:28 9 comments

Už jsem párkrát nějaký ten recept přidala, tak proč ne znovu. Na domácí pizzu se mě docela ptáte, proto jsem přichystala tento článek. Jak děláme těsto? S čím ji mám nejradši? Tak se na to rovnou vrhneme. Je to super jednoduchý! Určitě budu jedině ráda, když mi dáte nějaký tip, čím ji třeba vylepšit. Těším se na komentáře!



Na dvě pizzy budeme potřebovat:

  • 42g čerstvého droždí
  • špetku cukru
  • 350g hladké mouky + trocha na podsypání
  • 120ml vody
Nezapomeňte si předehřát troubu, nejméně 30 minut na 250 stupňů. Droždí rozdrobíme do 120ml vlažné vody, přidáme špetku cukru a necháme vzejít kvásek. Tak po deseti minutách vlijeme do mouky, propracujeme a necháme těsto odpočívat 10 minut. Pak ho zase propracujeme a nakonec vytvarujeme 2 bochánky, které necháme kynout. Až zdvojnásobí objem, tak se můžeme pustit okamžitě do pečení. Jinak ho můžete nechat přikryté kynout den při pokojové teplotě a pak ještě celou noc v lednici, čím déle, tím lépe. Pak už si jen pracovní plochu posypte moukou a vytvořte si placku.
(Já mám na fotkách těsto na jednu pizzu.)


Těsto ráda potírám olivovým olejem s česnekem, hned je o něco lepší. :)
Na rajčatový základ mám rajčatový protlak, pyré (můžete s kousky rajčat, jak chcete) a italské koření jako oregano, tymián, bazalku, pizza koření.. :)


Potom už můžete dávat na pizzu co máte rádi. Já mám nejradši mozzarelu, po upečení pizzy přidám prosciutto a rukolu. Dále rádi děláme tuňákovou se sýrem a cibulí nebo samozřejmě šunkovou a salámovou! Mňam! A pečeme tak 15 minut. :)


Znáte Bohemian Foodie? Určitě se podívejte, protože má vážně nádherné fotky jídla a spoustu skvělých receptů, které určitě musíte vyzkoušet. Právě tento kryt mám od ní, tímto jí moc děkuji, udělalo mi to radost. Můžete si ho pořídit i vy! Najdete TADY. Co třeba makronky? Nebo nějaký jiný? Já jsem si vybrala pizzu, tu mám prostě nejradši.

INSTAGRAM   /   FACEBOOK   /   YOUTUBE   /   BLOGLOVIN
Novější příspěvek Starší příspěvek Domovská stránka

9 komentářů:

  1. Miluji pizzu a tahle vypadá úžasně.

    OdpovědětVymazat
  2. Miluji pizzu a tahle vypadá úžasně.

    OdpovědětVymazat
  3. Mňam :) pizzu já můžu a v co nejbližší době si domácí taky udělám

    OdpovědětVymazat
  4. Wow, vypadá to ako originál z pizzerie. Mňam!!

    Victoria's secrets

    OdpovědětVymazat
  5. jů musím zkusit, už dlouho přemýšlím, že bych pizzu udělala z vlastního těsta. Většinou kupuji listové a pak jen pokládám suroviny ny něj.

    http://somethingbykatep.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Vypadá úplně skvěle, také jí budu muset vyzkoušet! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Takže jídlo na zítřejší oběd vybráno :) Cappuccino Lover

    OdpovědětVymazat
  8. Dobrý nápad! Mohla bych se do toho pustit, vypadá fantasticky! ♥

    OdpovědětVymazat