Lucie Šumová: FOOD TIPS N.2

FOOD TIPS N.2

By | 16:00 7 comments
Konečně je tu po dlouhý době další článek s jídlem! Minule jsem dávala tipy na sedm restaurací v Praze, tak dnes jsou tu další. Tentokrát jen čtyři, minule jsem jich napsala až moc a byly to spíš ty nejoblíbenější u většiny. Takže tyto tipy bych celkově hodnotila hůř, ale každý má rád něco. :) Kdo minulý článek neviděl nebo by se na něj rád podíval znovu, tak TADY. Už nebudu zdržovat..

DISH
Stránky- TADY
Americká restaurace
Římská 29, Praha 2
Se sestrou jsme si obě daly stejný burger a to ten klasický Dish- 150g hovězí maso s cheddarem, slaninou, dish kečupem, aioli z pečeného česneku, nakládanou okurkou a salátem. Byla jsem tu jen jednou, takže žádná velká várka fotek ani recenze na každý burger zvlášť. Noo za tu cenu si myslím, že v Palandě, o které jsem psala v minulém článku, mi burger chutnal víc! Nevím, asi jsem od toho čekala víc. Kamarád mi o tom pořád básnil jak je to dokonalý až se mi o tom dokonce zdálo. :D Taky jsem četla samý super recenze. Zachránily to hranolky, ty mají určitě lepší. Předem si nezapomeňte udělat rezervaci, je to tam totiž jak na běžícím páse. Konečně jsem tu byla, ale pokud budu chtít zajít na burger, tak asi zkusím něco nového nebo znovu třeba Tom's burger, který je kousek a taky super!





YAM YAM
Stránky- TADY
Thajská restaurace
Vodičkova 1935/38, Praha 1, 110 00
Stanice metra Vyšehrad 1670, Praha 4, 140 00
Na tuhle restauraci jsem narazila na instagramu, když mě začala sledovat. Najednou to každý všude chválil a nějak moc se o tom mluvilo, tak jsem to taky zkusila. Je to thajská kuchyně, takže jsem se toho docela bála, v minulém článku jsem psala o restauraci NEB.O. Zase je to něco, kam zajděte, pokud máte chuť vyzkoušet něco jiného. Nakonec jsem si vybrala dobře a chutnalo mi to. Dala jsem si classy phad thai s krevetami- smažené thajské nudle, vejce, mrkev, pórek, sojové klíčky, arašídy, chilli, krevety. Bylo to opravdu dobrý, ale přišlo mi toho málo. Dost jsem se nenajedla. :D K pití jsem měla malinovou limonádu, ta byla skvělá! Holky si daly- domácí ledový čaj a kokosový drink, k jídlu it's yellow! s kuřecím saté- žluté kari, fazolky Kenya, brambory, červená cibule, jarní cibulka, kuřecí saté a curry my chicken- kuřecí maso, smažená rýže, ananas, cukrové lusky, paprika, sojové klíčky, smažená cibule, žluté kari, vejce, červená cibule. Na jejich stránkách mají moc hezky nafocené menu a u všeho fotku, takže víte, co vám donesou.







ANGELATO
Stránky- TADY
Rytířská 27, Praha 1, 110 00
A nakonec zajděte na skvělou zmrzlinu Angelato! Dala jsem si kokosovou a mangovou, obě byly strašně moc dobrý. V minulém článku jsem psala o dezertu v Modrém zubu. To jsem měla taky kokosovou a mangovou zmrzlinu a byla stejně tak dobrá. :) Míša si dala s příchutí jasmínové rýže se skořicí a taky ji moc chválila, hlavně kousky rýže v ní. Na stránkách mají moc hezky popsané všechny příchutě, tak se můžete podívat. Až půjdete okolo, určitě tam jděte nějakou ochutnat. Při další návštěvě jsem si dala jahodu a citron, mňam. Kamarádka Alibabča měla jahodový cheesecake a mandlovou.



UGOVA SALATERIE
Stránky- TADY
Kde to křupe
Byla jsem v Ugově salaterii v nákupní galerii Myslbek Na Příkopě. Sama bych sem nešla, ale sestra to chtěla vyzkoušet. Po dlouhém rozhodování jsme si daly stejný salát (aby nebrečela jen jedna) a to asijský s grilovanými krevetami a fazolkami edamame. Limetková zálivka s chilli, mátou a koriandrem. Je v sezónní nabídce. Džus byl super, ale jídlo nám nechutnalo. Snědly jsme to, ale znovu bych si ho určitě nedala. Přesně proto nerada zkouším nové věci. :D Sestra dala této salaterii další šanci a vybrala si farmářský s kuřetem s grilovanou kukuřicí a jogurtovou zálivkou. Ten je ve stálé nabídce a moc si ho chválila, tak jsem tam šla na něj nakonec ještě jednou a jo, ten byl moc dobrý. To už si ségra ale dala sezónní thajský s kuřetem, mangem a mátou a taky chválila, tak nakonec dávám palec nahoru. :)



INSTAGRAM   /   FACEBOOK   /   YOUTUBE   /   BLOGLOVIN
Novější příspěvek Starší příspěvek Domovská stránka

7 komentářů:

  1. Nudléé, zmrzliná... Mňamík ! :D

    OdpovědětVymazat
  2. všetko vyzerá úžasne, keď sa vyberiem do Prahy, tak viem kde mám hľadať tipy na dobré jedlo! :)
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
  3. mňam :D
    Angelato chcem už dlhšie skúsiť a porovnať ju s jednou bratislavskou. v Prahe to bude určite moja prvá zastávka. a najviac by som chcela ochutnať práve tú s ryžou. :D :)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné fotky! Všechny čtyři místa musím vyzkoušet. O restauraci Dish jsem ještě neslyšela. Můj oblíbený je Blackdog v Berouně. Už jsi tam někdy byla? :)

    http://theelegantzone.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, určitě vyzkoušej. :) Tam jsem ještě nebyla, ale od kamarádky jsem o něm hodně slyšela a vždycky chválila! Snad tam s ní někdy taky zajdu. :)

      Vymazat
  5. Mňam, mňam, mňam!! Jak tak koukám a čtu, tak až se v září nastěhuju do Prahy, tak nebudu vědět, kam chodit na jídlo dřív :D

    anotherdominika.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. v Ugovi se snad nedá šlápnout vedle, ty jejich saláty jsou TOP TOP TOP! <3 a Angelato jakbysmet :) také si dávám kombinaci jahoda/citron, ty jejich sorbety jsou perfektní.

    OdpovědětVymazat