Lucie Šumová: WORK & TRAVEL USA

WORK & TRAVEL USA

By | 12:22 10 comments
Zdravím všechny Lucky čtenáře! Tady Veronika, Lucky ségra, která dříve také měla blog, ale časem se na to vykašlala. Chtěla bych sem přispět pár články. Jak už z názvu vyplývá, půjde tu o Ameriku. Ještě než jsem šla na vysokou školu, tak jsem věděla o programu Work&Travel a chtěla jsem ho vyzkoušet. Moje angličtina nebyla kdovíjaká, ale věděla jsem, že tohle je skvělý způsob jak to změnit.

Program Work&Travel je určen pro studenty vysokých a vyšších odborných škol. Obyčejně je velmi složité dostat v USA pracovní vízum, ale právě tento program to studentům umožňuje a ti pak mohou na dobu 3-4 měsíců vycestovat. (+/- tři měsíce práce a až měsíc cestování) Kdo čte web holek z A Cup of Style, což hádám vy všichni, tak tohle už dávno ví.


Protože jsem už dlouho dopředu věděla, že chci jet do USA, tak jsem to začala řešit již v říjnu.  Můj dobrý kamarád byl v létě v USA s agenturou ATEP. Byl velmi spokojený a další rok plánoval jet znovu, tak jsem se rozhodla jet se stejnou agenturou. Domluvila jsem si schůzku, protože mi to přišlo jako lepší způsob, než si s někým jenom dopisovat po mailu. Původně jsem chtěla jet na Long Island, NY, kam jezdil právě můj kamarád. Na schůzce jsem se ale dozvěděla, že pokud si nejsem se svoji angličtinou příliš jistá, tak by raději doporučovali jinou destinaci. Navíc Long Island a přesněji Montauk je velmi žádaná destinace a volných míst v tu dobu už bylo opravdu málo. Jediné co jsem mohla dělat byl house keeping, ale co jsem slyšela, tak je to velká dřina a já prostě nechci celé léto jen uklízet pokoje a na jiné pozice byla má angličtina slabá. Dále byly volné pozice v zábavních parcích, vodních parcích a hotelech. Všechny tyto pozice ale byly na místech, o kterých jsem nikdy nesnila, ze je navštívím a vůbec mě nelákala. Když už jedu do Ameriky a počáteční poplatky jsou tak vysoké, tak přece nepojedu do městečka s třemi tisíci obyvateli, ve kterém vlastně není nic jiného než ten vodní park a není ani nic kilometry kolem. (na druhou stranu by to bylo vhodné pro někoho, kdo si chce peníze vydělat a utratit jich co nejméně) Počkala jsem asi týden, kdy mel vyjít nový katalog s dalšími možnými pozicemi. Z katalogu jsem vybrala pozici prodavačky v obchůdku na pláži v Ocean City, Maryland. Hned jsem dala vědět agentuře a čekala, co se bude dít dál. Asi po třech týdnech jsem měla domluvený skype pohovor. Myslela jsem si, že to bude rovnou s majitelem obchůdku, ale nebylo tomu tak. Mluvila jsem z pánem, který byl z agentury v Ocean City a práci domlouval. Pohovor byl krátký a šlo jen o základní otázky jako odkud jsem, jakou práci jsem si vybrala, kdy můžu dorazit a kdy v práci chci skončit. Pak mi dal informace o dalším pohovoru, že nemusím být nervózní, mám se usmívat a vše dopadne tak jak má. Bylo to až překvapivě rychlé a já pak čekala až se mi ozve agentura a dozvím se, kdy přesně bude druhý skype pohovor.

Druhy pohovor byl asi tři týdny po tom prvním a mluvila jsem už přímo s majitelem. Trval necelých deset minut, ve kterých jsem řekla něco o sobě, probírali jsme mé minulé brigády, co studuji, proč vlastně chci do USA a proč právě do Ocean City, jestli jedu sama nebo s kamarády, o jeho obchodech (nakonec jsem se dozvěděla, že jich má čtyřicet, haha). Nebylo to nic překvapivého, na co by se člověk nedokázal připravit. Já jsem ale pěknej nervák, když mi o něco jde a muselo to být na mém projevu pěkně znát. Nakonec mi ale řekl, že nevidí problém, proč bych nemohla jet, a že se uvidíme v létě v Ocean City. V tu chvíli jsem byla nejšťastnější člověk na světě, opravdu. Tento článek jsem psala 12.12.- den kdy jsem druhý pohovor měla a ještě teď tu radost prožívám. Nevzpomínám si, kdy jsem naposledy byla takhle šťastná. Teď už jen počkat až mi dá vědět agentura, zaplatit poplatek, podepsat smlouvu a jede seee.

Sice je tohle z jiného soudku nez o čem Lucka vetšinou píše, ale snad si o mé cestě rádi přečtete. Plánuji přidat více článků, tohle je jenom začátek :) Zatím mě můžete sledovat na instagramu- sumova_verr. Tak se mějte krásně a já už jsem v Ocean City!


Novější příspěvek Starší příspěvek Domovská stránka

10 komentářů:

  1. super zajimavy clanek! vic takovych, tesim se na dalsi :)

    OdpovědětVymazat
  2. ahoj, pojede Lucka (třeba i s rodinou) Verču navšítivit? :) moc se těším na pokračování.. sledovala jsem i Verči blog :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, bohužel ne.:( To čteme se ségrou moc rády, tak snad občas něco napíše.:)

      Vymazat
  3. Super článek, určitě se budu těšit i na další. Obdivuji každého, kdo se vydá vstříc dobrodružstvím a a chce od života i něco víc :)
    CHIC Adriana

    OdpovědětVymazat
  4. Tybláho, tak to se těším na fotky a článek hrozně moooc! :)

    OdpovědětVymazat
  5. zajímavý článek a už se těším na další :) hezký pobyt :)

    OdpovědětVymazat
  6. Těším se na další články :) Ať se tam máte fajn

    OdpovědětVymazat
  7. Verčo, užij si to, já se budu alespoň těšit na další Tvé příspěvky, když mi ta Amerika letos zase nevyšla :)

    OdpovědětVymazat
  8. Generally to me knowing things like niagara fall tours from new york has an amazing way out and currently throughout the outcome as a traveler is appreciable which i find decent always with it.

    OdpovědětVymazat
  9. Super článek! Já se pořád dokopávám k tomu, abych sepsala článek i sama o mojí zkušenosti z Ameriky, ale pořád k tomu nějak nedochází :D Amerika je moje srdcovka a nemůžu tuto zkušenost dostatečně vynachválit! Určitě by každý měl zažít podobnou zkušenost. Já osobně jsem byla s agenturou http://czech-us.cz/ oba dva roky, jelikož si mě získali svým přístupem. Ale ať už s tou agenturou nebo jinou, každý by se měl podívat, jak to funguje i jinde :)

    OdpovědětVymazat