Lucie Šumová: FOOD TIPS N.1

FOOD TIPS N.1

By | 19:19 8 comments
Kde rádi jíte v Praze? Připravila jsem si pro vás článek, kde vám doporučím 7 restaurací. Pokud někdy navštívím nějaké nové, tak bude pokračování. Taky podle toho, jak se vám bude článek líbit, ale koho by fotky jídel nebavily. Plno jich je z instagramu. Už to chtělo taky něco jiného než outfitové články a věřte nebo ne, tohle mi dalo docela práci. Ještě jsem u toho párkrát usnula. :D
Budu ráda, když mi doporučíte vaši oblíbenou restauraci. Tak se pokochejte a snad jste po jídle.

PIZZA COLOSEUM
Stránky- TADY
Italská kuchyně
Na Poříčí 16, Praha 1, 110 00
Václavské náměstí 1/846, Praha 1, 110 00
Byla jsem tu vlastně jen dvakrát a poprvé to bylo úplnou náhodou. Šly jsme se sestrou od Palladia směrem k restauraci Palanda, ale bylo plno. Naštvaný jsme odcházely a Na Poříčí narazily na Pizzu Coloseum, takže hned u Palladia. To jsem si dala Caesar salát s grilovanými kuřecími prsíčky a restovanou slaninou. Bylo to dobrý, ale že by to byl nějaký zázrak to ne. Pamatuji si, že ty krutony byly tak tvrdý, že se opravdu nedaly jíst. :D Sestra si dala pizzu a podruhé jsme byly na Václaváku, kde je moc hezký výhled. To jsem měla pizzu Hawai. Obě jsme si pochutnaly, ale žádný mega wáu.

Na stránkách si můžete zarezervovat místo a opravdu dobře uděláte. Párkrát už se nám taky stalo, že si nebylo kam sednout a musely jsme jít jinam. Vždy když jsme tam byly, tak bylo narváno. Určitě se tam rádi vrátíme, líbilo se nám tam a taky je to určitě na dobrém místě.




CAFÉ RESTAURANT PALANDA
Stránky: TADY
Americká kuchyně
Zlatnická 1122/11, Praha 1, 110 00
Už jsem vám tuto restauraci doporučovala TADY. Jednou jsem narazila na článek, kde byly recenze na burgrárny v Praze a tahle byla mezi pěti doporučenými. Poprvé jsem si dala Caesar chicken burger (první fotka) a sestra měla Royal Bacon Cheese Burger (poslední fotka). Burgery podávají společně s hranolkami a coleslawem. Stojí kolem 200Kč.

Při druhé návštěvě jsme neodolaly a daly si BBQ Chicken Wings. Se ségrou jsme vždycky chodily strašně rádi u nás v Liberci do Potrefený husy na křidýlka a tady nám snad chutnaly ještě víc. No je to něco jiného, ale od té doby jsem byla v Palandě několikrát. Vždy jsem si dala křidýlka a když jsem je někomu doporučila a šel tam, tak všichni moc chválili. Takže deset bodů z deseti! Jak můžete vidět na fotkách, tak jsou s chilli omáčkou a dostanete k nim česnekový dresing, mrkev, celer a bagetu.

K pití jsem vždy měla domácí ledový čaj, litr za 89Kč. Na fotce vpravo můžete vidět kamarádky Caesar salát, který si vychvalovala. Taky sem moc ráda chodí.




POTREFENÁ HUSA
Stránky: TADY
Česká kuchyně
Platnéřská 88/9, Praha 1, 110 00
V Praze jsem tu byla jen jednou, ale řekla jsem si, že v tipech nesmí chybět. Jak už jsem psala, tak v Liberci do husy chodíme hlavně na buffalo wings, který milujeme.
V Praze jsem chtěla zkusit něco jiného, tak jsem si dala grilovaná stehýnka v anglické slanině, s BBQ omáčkou a zeleninou s hranolkama. Vždycky se bojím, že když si dám něco jinýho než ty křidýlka, že si potom budu říkat, že jsem si je měla dát. U tohodle jsem si to neříkala. Bylo to moc dobrý a u nás v aliberci jsem to v jídelním lístku snad ani neviděla. K pití si nejvíce dávám domácí malinovou limonádu.
Sestra si dala těstoviny, tady máte fotku z druhé strany stolu.:D A co na ně říkala? Prý byly dobrý, ale nic zázračnýho, zvládla by je uvařit taky. V Praze si jednou dala i křídla a byla zklamaná..
Tady máte ještě koláž z Liberce. Čokoládový fondant je opravdu ten nejlepší dezert. <33 Fotka uprostřed je dokonce z husy v Brně, poslal mi ji kamarád. Natěšený šel na vychvalovaný buffalo wings, ale nenašel je v jídelním lístku. Najdete je u jídel k pivu, tak si dal kuřecí prsíčka z grilu s plátky italského sýra Mozzarela, letním zeleninovým tartarem, olivovým olejem a bazalkovým pestem. Dává šest bodů z deseti, nebylo to žádný mega bum, prostě klasika. Dobrý jídlo. Asi s tím souhlasím, protože jak už jsem psala.. když už jsem si dala něco jiného než ty křidélka, tak jsem toho pak litovala. Sice né, že by to nebylo dobrý, ale prostě jsou nejlepší. Proto už nic jiného, když už tam jsem. Na fotkách to jde asi i trochu vidět. :D

NEB.O 
Stránky: TADY
Perlová 10, Praha 1, 110 00
Thajská kuchyně
V téhle restauraci jsem byla skoro omylem. :D Šla jsem se ségrou natěšená na křidýlka do husy, ale cestou jsme narazily na NEB.O. Už o tom někdy četla a chtěla sem jít. Vůbec jsem nevěděla co tu mají, ale tak bylo po ní a skončily jsme tu. Při prohlížení lístku jsem byla opravdu nešťastná. Thajská kuchyně asi opravdu není nic pro mě. Vím, že jsem měla kuřecí a ségra si dala kachnu, tak jsem to hledala v menu na internetu. Vypadá to, že jsem měla Com cari vang- kuře, rýže, paprika, žluté kari, mrkev, paprika, bambus a ségra Vit cari do- kachna, řýže, žluté kari, paprika, fazolové lusky, bambus. Každý má rád něco jiného, ale já jsem se nenajedla a ani mi to moc nechutnalo. Znovu bych tam určitě nešla, tak aspoň už to vím a nedonutí mě tam. :D Ona by tam šla klidně znovu, prý by dala sedm bodů z deseti. Je to dobrý, pokud má člověk chuť vyzkoušet něco jiného. U nás v Liberci asi taková podobná restaurace ani není. Dávají opravdu velký porce a člověk se nají.

MODRÝ ZUB
Stránky: TADY
Asijská kuchyně
Jindřišská 5, Praha 1, 110 00
Teď když si prohlížím jejich menu, tak si říkám, proč jsem si nedala radši nudle! Měla jsem Red Jungle Kari- kuřecí soté na červené kari pastě se zeleninou, zázvorem a sladkou bazalkou. Doufám, že se u žádných jídel nepletu. Ségra nevím, ale pálilo nás to jak čert. Co to bylo zase za nápad. :D "Dva ohně ze tří, to bude dobrý určitě." Nebo tam byl snad dokonce jen jeden? Oběma nám u toho tekly slzy a do téhle večeře jsme si myslely, že máme pálivý rády. Asi ne. :D Daly jsme si dokonce dezert, nechápu, že jsem nikde nenašla fotku. Že jsem ho nevyfotila? Byla to nejlepší kokosová zmrzlina s mangem, kterou jsem kdy měla! ♥ Někdy bych si tam klidně zašla jen kvůli ní. Jinak se radši najím asi jinde než v asijské nebo thajské kuchyni, ale tak ty nudle bych klidně někdy zkusila. :)

MY WOK
Stránky: TADY
Asijská kuchyně
Náměstí Republiky 660/6, Praha 1, 110 00
Tak tady mají moc dobrý nudle, hlavně je to rychlý. Nudle vám připraví před vámi a můžete si je vzít i do super krabičky s sebou. Je to takový fast food. Uvnitř teda moc místa na sezení není, takže je to lepší v létě, když si můžete sednout ven. :) Stačí si vybrat základ, maso/zeleninu, omáčku a je hotovo. Ze začátku jsem si dávala rýžové nudle, teď si dávám většinou vaječné a z masa jsem si vybírala vždy jen kuřecí nebo krevety. Omáčku mám ráda thajskou a nic extra jsem k tomu zatím nezkoušela, tak jestli něco doporučujete, tak dejte vědět. 


Tady můžete vidět, co si přesně můžete vybrat. Tak co si dáte?


TOM'S BURGER
Stránky: TADY
Americká kuchyně
Valentinská 9, Praha 1, 110 00
Hybernská 26, Praha 1, 110 00
Další burgrárna! Ty mě vždycky lákají nejvíc, jen ostatní tam se mnou většinou moc chodit nechtějí. Tady mi opravdu moc chutnalo a řekla bych, že mají i dobrý ceny. Dokonce mají i nějaké výhodné ceny kompletního menu- burger + hranolky + pití. Můžete si vybrat burger 100g, 200g nebo 300g. Já měla XXL Bacon Burger a kamarád Tower Burger. Moc nám to chutnalo. Uvnitř bylo zase úplně plno, asi jako všude na těchto místech v Praze, takže se vyplatí mít rezervaci. My ji naštěstí měli.

INSTAGRAM   /   FACEBOOK   /   YOUTUBE   /   BLOGLOVIN
Novější příspěvek Starší příspěvek Domovská stránka

8 komentářů:

  1. Nejlepší článek jakej sem kdy četl <3 :D

    OdpovědětVymazat
  2. tolik jídla, mám velkej hlad :D

    OdpovědětVymazat
  3. Mňam, to bych měla spokojený břicho :D
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  4. ještě, že jsem u čtení článku večeřela! :D Nejvíce mě zaujala Palanda, BBG křidýlka miluju! Doporučuji na ně jít do Kolkovny, mají je v pikantní marinádě, s grilovanou kukuřicí, tortillami, sýrovou a barbecue omáčkou.. nikde jsem zatím nejedla lepší ♥

    OdpovědětVymazat
  5. Ideální článek, takhle na večer, haha :D Vypadá to všechno neuvěřitelně chutně!

    OdpovědětVymazat
  6. Skvělé tipy :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Aspoň že za chvíli mám večeři :D

    OdpovědětVymazat
  8. Potrefenou husu u nás v Liberci mám také moc ráda :) do My Wok bych chtěla zajít až budu příště v Praze - pro teriyaki bych zabíjela :D mňam... a teď mám na něco šílenou chuť :/ :D

    OdpovědětVymazat