Lucie Šumová: ARMY, STUDS AND CROSS

ARMY, STUDS AND CROSS

By | 16:00 34 comments
Army styl? Cvočky? Kříže? Nejdříve to nebylo k sehnání, všichni to obdivovali na internetu a teď něco takového najdete v každém obchodě. Ať už jeden kousek nebo klidně celý regál. Zajímalo by mě, co na to říkáte a sama Vám řeknu svůj názor. No a uvidíme, co z toho vznikne... Jestli to teda bude vůbec někdo číst, ale je pravda, že občas mi říkáte, ať napíšu článek z módy. Právě teď mě napadlo tohle, asi hlavně z toho důvodu, že chci vědět ten Váš pohled na to. Ať už je stejný, podobný a nebo úplný opak, za nic Vám hlavu neutrhnu. Naopak si ho ráda přečtu.
pagee.jpg
Jak bych začala, budu nad tím tak různě přemýšlet. Možná plácat jedno přes druhý, ale tak asi takhle..

ARMY STYL
Maskované vzory, kalhoty a kůže to je vojenský styl pro divočejší slečny. Nic pro dámičky. Myslím, že ke každýmu se to nehodí. Já se v tom třeba necítím a úplně mě irituje, jak je to všude! Doslova! Od začátku tohoto trendu mě to moc nezaujalo a čím víc toho je v obchodech, tín míň se mi to líbí. Hlavní roli hrajou barvy země jako je hnědá, černá, zelená, písková, šedá.. Hodně záleží na tom, jak budete různé kousky kombinovat. Jasně, že nejde o to, obléknout se od hlavy až k patě celá do maskáčového, na nohy kanady a na záda pořádnej bágl. Kombinujte i něco jemnějšího, zkuste se inspirovat! Vybrala jsem pár outfitů na lookbooku, které zaujali i mě. Já sama vlastním jedno tílko, které jsem si koupila ve slevách v New Yorkeru na fotku. Jinak jsem nic takového nenosila, nenosím a ani neplánuji. Už je to tu nějaký čas, čekám jen, jaká a čeho vlna přijde příště. A to třeba teď.
army0.jpg

CVOČKY
Taky všude, všude, ale pěkně to trvalo. Poprvé co jsem takhle objevovala pocvočkované oblečení a doplňky u nás v obchodech, to bylo radosti. Začínala jsem nakupovat přes internet, klasika, výběr o něčem jiném. Teď mi řekněte- kde nenarazíte na cvočky?! Občas si říkám, že jsou ty věci tím až přeplácaný, někdy je to moc. No líbí se mi to a já to mám ráda, takových kousků i docela dost mám. Může to být jak v elegantním outfitu, tak i něčem drsnějším. Nejvíc miluju zlatý cvoky! Chápu, že někomu už lezou na nervy.
studs0.jpg

KŘÍŽE
Inspirace gotikou, symbol kříže najdete skoro všude a jeho význam zná snad každý. Pro někoho je to znamení víry a pro ostatní jen geometrický obrazec. Odpoutal se od náboženství až na oblečení. U toho by mě ten Váš názor zajímal asi nejvíc.
cross0.jpg
A co obrácená verze a známka satanismu? Obrácený kříž? Znázorňuje uctívání ďábla, satana nikoli boha. Móda tento kříž nějak nevnímá, bere se to jako zajímavý prvek na oblečení. Nosí to každý druhý. Nevím, připadá mi to docela hloupé, ale nic proti tomu nemám, když to někdo má. Ať si nosí každý co chce, ale na mě asi kříže neuvidíte a to ano, pár takových svetrů mě už lákalo.
sataniccross0.jpg
Neprudí Vás, jak jsou obchody tímhle přecpané? Mě to pak začíná úplně přestávat bavit. Hlavně, všichni za tím běžej, občas i koukám, co za kombinace na ulicích potkám. O tom třeba někdy zase příště.

Diskutujte, podělte se, pokecejte, přehánějte a mějte se hezky!!
Neznamená to, že se mi to nelíbí, ale čeho je moc toho je příliš. Vznikají i pěkné outfity, ale nechoďte tolik s davem, noste to v čem je Vám dobře a co se Vám líbí a nekombinujte úplně všechno dohromady hlavně. Neříkejte, že se občas nepozastavíte nad něčím, co někdo nosí.


Od zítřka už něco ze Švédska, dneska brzy ráno jsem se vrátila. :)

INSTAGRAM   /   FACEBOOK   /   YOUTUBE   /   ASK   /   ZULU TV
Novější příspěvek Starší příspěvek Domovská stránka

34 komentářů:

  1. mám asi stejný názor jako ty. v šatníku mám jeden maskáčový kousek a pár ocvočkovaných věcí ,ale tak moc mě štve jak je to úplně všude!
    jinak hezky napsané:)

    OdpovědětVymazat
  2. tak to si vystihla úplne dokonale, s väčšinou s tebou súhlasím.
    Maskáčové bundičky zvládnem, inak nič.
    Cvoky sa mi niekedy neskutočne páčili, našťastie som si kúpila len jednu košeľu a už sa mi to prestáva páčiť.
    Kríže nenosím vôbec, príde mi to nezmyselné, keď viem, čo to znamená a ja v to neverím.
    Momentálne mi najviac lezú na nervy ombre hair, už to má fakt každý!

    OdpovědětVymazat
  3. a co teprve když někdo zkombinuje tyhle tři trendy dohromady... nemám to ráda "chodit" s davem, a v módě už vůbec ne.
    nejlepší by bylo aby každý do aktuálních trendů ( viz. cvočky, maskovaný vzor a kříže) přidal něco svého, ale samozřejmě v té správné míře :)

    OdpovědětVymazat
  4. Adele, Lexiee, Katja- to jste napsaly pěkně:)

    OdpovědětVymazat
  5. army veci sa mi nikdy nejako nepáčilo. vo mne to vždy evokovalo vojakov a nejako ma to doteraz neberie :D
    cvoky, to je také individuálne. Pokiaľ nie je na nejakej veci toho príliš veľa, páči sa mi to :) hlavne tie zlaté.
    ale kríže ma zatiaľ vôbec nezaujali :D

    OdpovědětVymazat
  6. Tyjo o tomhle už taky hodně dlouho přemýšlím.. Super článek !:)) Army styl se mi líbí jen na někom, ale nenosím to. Cvočky na pár kusech oblečení mám, ale taky mi to už přijde okoukané. Kříže jsem dřív nosila docela často, ale teď už jenom docela málokdy a to hlavně na doplňcích.. Nesnáším, když vidím ty malý holky, co lajkujou všechny ty "inspirativní" stránky na fb a pak si nakoupí milion triček s křížema, kraťasů s cvokama a army triček nebo legín až když to přijde do New Yorkeru. (a nejlépe to ještě dají na instagram a už jedou #style#army#studds#studded#fashion,.. achjo:D)

    OdpovědětVymazat
  7. Souhlasím s Tebou! pamatuju si jak jsem před několika měsíci byla celá nadšená že jsem na internetu našla army kalhoty, koupila jsem si je a teď je maj ve všech obchodech za skoro třetinovou cenu :D

    OdpovědětVymazat
  8. Taky s tebou souhlasím.. Mě se sice všechny tyto trendy docela líbí, a pár kousků od každého v šatníku taky mám z dob kdy to neměla každá druhá. Ale jak je to teď všude to mě fakt irituje -_-
    Nejvíc mě dostávají ti lidi co to nosí protože je to zrovna "in".. Jak to tak vidím, módním trendům se vlastně spíš vyhýbám:D

    OdpovědětVymazat
  9. army styl,takže...mě se líbil,když byl ještě na začátku,koupila jsem si legíny a tím jsem zkončila,protože ted už to má každá druhá holka a už je to i v new yorkeru z toho vyplívá že už to má fakt každej(á),což mě dost štve.Ale takhle to mám i se cvočky,už to má taky každej,takže už to není ani originální. A ještě kříže...jo líbilo se mi to,když to nebylo k sehnání,neměl to každej,ale ted už to má každej,tak jsem s tím taky skončila...Prostě tohle všechno už je za mnou,ale ted co se objeví příště!? nevim určitě zase nějaká hrozná kravina....no tohle je můj názor :)) A zcela souhlasím s Annou(ten komentář nade mnou :D)

    OdpovědětVymazat
  10. Konečně si toho také někdo všimnul :)
    Mě se studds, army a kříže líbily, dokud je neměla skoro celá Praha. Vadí mi, že se nosí tak lacině a taky že jsou teď všude. Myslím, že to byl pěkný trend, dokud němu nepodlehla skoro celá Česká republika. Každopádně třeba ještě maskáč bych snesla, samozřejmě, když je pěkně zkombinovaný, ale to ostatní už mi leze na nervy, jak to dnes má každý. Popravdě řečeno, dřív se mi studds hrozně líbily, teď už je ale skoro vůbec nenosím.
    Jinak jsi to fakt pěkně napsala a jsem ráda, že se našel i někdo, kdo do toho není tak úplný blázen, protože mi přijde, že tyhle trendy jsou teď snad na všech blozích. Skvělý článek Lucy :)

    OdpovědětVymazat
  11. Jak to ze začátku bylo originální tak to teď časem ztratilo úplně na hodnotě.Podle mě Armi není už ničím zajímavý,výrobci cpou cvočky na kde jakou blbost.. Ale Armi doplňky se mi celkem líbí třeba takové ty náramky složené ze cvočků nebo ear cuff v tomto stylu :-)
    P.S.:Jsem tvůj nový follower, jestli chceš buď i ty mým byla bych moc ráda :)

    OdpovědětVymazat
  12. Jsem ráda, že se článek líbí. Cvočky nosím docela dost i teď, ale už na ně koukám trochu jinak no. Už mi nepřijdou tak super a to ostatní jde celkově nějak mimo mě. :)

    OdpovědětVymazat
  13. Mě se nelíbí army, to mi přijde už moc.. Jinak dřív, když jsem poslouchala hodně punk a metal a nosila křivák, každý na mě koukal skz prsty.. Když jsem si na něco dala pyramidy nebo ostny, taky se na mě lidi moc netvářili a teď? Teď to je hit.. A nejvíc mě dostává, že to nosí lidi, co si na mě ukazovali. :)

    OdpovědětVymazat
  14. článek je super.
    já jsem křížům nikdy nepropadla a v šatníku snad nemám jediný takový kousek
    army styl mě fascinoval, když to všechno začínalo a byl k sehnání jen vyjímečně a draze, ale jak prosákl do obchodů, ztratil svoje kouzlo, ale i přesto pár kousků vlastním
    cvočky jsou klasika, je to snad nejdéle trvající trend, nechápu jaktože tak dlouho odolává, haha, ale někdy mi přijde že ty cvočky na oblečení jsou prostě zbytečné a když už něco ocvokovat, tak jednoznačně boty...

    OdpovědětVymazat
  15. Ja nosim jen to co se me libi, to co me vystihuje, to co prezentuje muj nazor na svet a celkove, takze maskac ani kriz bych si na sebe rozhodne nevzala, nejde jen o to jak to vypada ale u me hlavne o to co je za tim :)
    Jinak to ze se to objevuje v obchodech ted hodne a kazdy to nosi, tak to proste chodi u vseho.
    Nejen u obleceni, kdyz je ted modni chodit do starbucks a davat nehorazny penize za kafe, ikdyz ho zrovna moc nemusite stejne tam pujdete a nikdo se uz nepozastavi nad tim ze tim podporujete korporace, ktere na vsech jen masive vydelavaji, ale tak to uz by byla debata na dyl :)

    OdpovědětVymazat
  16. Mě teda mrzí, že třeba maskáče berou lidi takhle, já jsem uplně jiný typ blogerky mám v sobě kus chlapa a sedm let se věnuju střelbě tím pádem maskáčový vzor má pro mě uplně jiný symbol, vždycky jsem tyhle věci nosila jen na takové akce nebo vídala na střelnicích a tak. Já to beru prostě takhle a k tomu mi to patří a mám to ráda. Líbí se mi košile a parky, ale to je tak všechno, protože mi to připomíná právě takový ten styl do lesa a tak, což mám ráda, takže jednu košili doma mám, ale fakt je ten, že ji nosím jen na "špinavé" příležitosti :D. Kříž pro mě má symbol něčeho jednoduchého, ale zárověň znamená hodně, pro mě je to takový řekněme talisman i když v Boha nevěřím a dost mě mrzí, že někdo to bere tak, že tím něco znešvěťujeme nebo si toho nevážímě, děláme si z toho srandu a tak. Pro mě je to symbol jako každý jiný a taky pro každého něco znamená, což je strašně fajn. Cvočkové věci jsou super a nevadí když je má hodně lidí je to něco jako džíny, taky je nosíme všichni a co naděláme pro mě kouzlo neztratí ani džíny ani cvočky. Může je nosit, milovat, nenávidět, kritizovat celý svět, ale pro mě to budou stále cvočky a džíny. :)

    OdpovědětVymazat
  17. Vojenský vzor se mi nikdy nelíbil. Na některých kouscích oblečení to sice vypadá hezky, ale moc mě neláká něco takového si koupit. Cvočky a ostny se mi líbí, ale jen když toho není zase přehnaně moc ;) Také jsem si všimla, že často když je něco s ostny, tak je to hned mnohem dražší :D A kříže... Abych pravdu řekla, sama nevím, co si o tom myslet. Hrozně se mi to líbí, ale nejsem věřící, a tak je mi to trochu blbé to nosit...

    OdpovědětVymazat
  18. Vždycky se mi tenhle styl líbil, ale teď už jen na lidech, kteří to nosit umí. Nesnáším, jak holky nosí army legginy, americky tricko, anglickou kabelku a cvockovany tricko s krizema z newyorkeru.
    Myslím, že tyhle trendy jsou krásný, ale obchody jako newyorker, gate.. etc. Je úplně kazí.

    OdpovědětVymazat
  19. Mně už toho také příjde moc. Naštěstí žiju v malé vesničce/městečku, kde pro místní holky jsou on neonové barvy. Těch mám opravdu plné zuby. Od všeho nahoře něco málo doma mám, ale pro místní holky to je tabu. Začnou to nosit až za pár let a to zde bude zase něco jiného. Jediné co se mi moc nelíbí, je obrácený křyž - satanismus.

    OdpovědětVymazat
  20. když to byla novinka,tak jsem tyhle věci šíleně chtěla,ale nemohla jsem je mít,protože to v našich obchodech ještě nebylo..tedka je to úplně všude a už to ani nechci :) už to mám okoukaný a šluší to opravdu jen těm lidem,co to umí nosit a jak ten danej kousek zkombinují, tedka už je to těžké vymyslet s těmito věci něco originálního aby to nebyl stereotyp..už mě tyhle věci pomalu přestávají bavit a když uvidím nějaký outfit se cvoky nebo křížy,kdysi bych to ještě obdivovala ale tedka už je to pro mě klasika..:)

    OdpovědětVymazat
  21. Pro mě je na ulici udivující i vlajky ameriky či británie, jak to někdo kombinuje. Jednou jsem viděla slečnu a ta měla na sobě rifle ala amerika, taška ala británie a i v tom vzoru boty, no pro mě to byla katastrofa.

    OdpovědětVymazat
  22. všechny styly, co si zmínila se mi líbí. U army je problém, že se to nedá nosit ke všemu a taky to ne každému sluší. Cvočky jsou super, ale nesmí jich být moc :D a kříže tam platí to samé. Obrácené kříže ale moc nemusím, nic bych si s ním nekoupila... brala bych to jako provokaci a navíc se mi to ani tolik nelíbí :)

    OdpovědětVymazat
  23. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  24. docela se mi líbí army a třeba v zaře měli jeden čas kráásné maskáčové skin jeans. co se cvoků týče tak, když sem tam někde, tak je to pěkné. Kříže beru spíš jako "módní výstřelek". nejvíc mi an tom vadí, že lidé nevědí význam a nosí třeba triko s obráceným křížem a k tomu náhrdelník s normálním křížek atd.. tak ej to stejně třeba i u trojúhelníků, které symbolizují satanismus:-) ať to nosí ten, kdo o to m ěnco ví

    OdpovědětVymazat
  25. Mně ty kříže přijdou mega hloupý.
    Vzhledem k tomu, že věřím v Boha a mám k tomu dost velkej citovej vztah, tak mně to prostě vadí, když o tom někdo nemá ani páru a cpe to na sebe, protože to vypadá dobře a zrovna teď se to nosí.

    No a o obráceným kříži radši ani nebudu nic psát, rozčílila bych se u toho.

    OdpovědětVymazat
  26. Nevím, souhlasím s tebou určitě v tom, že je to všude. A má to každý. Najednou to byl BooM, lidi, co to měli, byli originální, což teď říci nemohu. Ale na druhou stranu nechápu tvůj názor ohledně obráceného kříže. Píšeš, že ti to přijde hloupé, ale to by mohl říct i křesťan o kříži normálním. Myslím, že ti, kteří nosí obrácený kříž(dobře i ten normální), tak to vnímají pouze jako symbol, trend v módě. :)

    OdpovědětVymazat
  27. Já mám ráda i jiné vzory, klidně budu radši ktičková :-D ..Než okřížovaná

    OdpovědětVymazat
  28. Pěkný článek, docela s tebou souhlasím.
    Army styl se mi líbí a cítím se v něm dobře. Mám kalhoty a pár triček a plánuju si pořídit bundu. (Nebudu to nosit všechno najednou :D) U nás to nikdy nemá, všechny holky pořád nosí neon (už jsem alergická na neonový tílka) a americké nebo britské vlajky (měla jsem kraťasy s americkou vlajkou,ale ještě než jsem si je stačila vzít, měly je na sobě 2 holky z vedlejší třídy), takže zatím jsem originální.
    Cvočky se mi ze začátku hodně líbily, ale teď už to je všude, takže to už moc nenosím.
    Kříže se mi líbí, ale nepřeháním to s nimi. Mám s nimi jenom šperky a jedno triko.
    Věřím na Boha, takže triko s obráceným křížem bych si na sebe nikdy nevzala, ani kdyby to mělo být jen jako módní doplněk.
    Upřímně se těším na to, až obchody typu New Yorker zaregistrují náhrdelníky-řetězy a všichni to začnou najednou nosit.

    OdpovědětVymazat
  29. souhlasím... některé trendy nás jen minou, ale některé se stanou doslova noční můrou, kterou vídáme stále častěji... kříže mi vyloženě vadí a já jsem se jich vždycky stranila, protože to pro mě byl symbol s určitým významem a to právě s náboženstvím a nedokážu si představit ho nosit ať už na krku nebo na oblečení, když jsem prach prostý ateista. to je mi jednoduše proti srsti.

    OdpovědětVymazat
  30. At uz krize obracene, ci nikoli, mam husi kuzi z toho neucteni. Tento znak ma byt jednou pouze ve vyznamu viry a tak to take citim. -_- jinak ale naprosto souhlasim. :)

    OdpovědětVymazat
  31. Cvočky miluju, často nakupuju přes net na ebay nebo z UK obchodů, takže když jsem si nakoupila plno věcí s cvočky, nikdo to ještě moc nenosil. Teď to je všude a upřímně mě to docela štve.
    Ale co čekat, když většina holek nakupuje jen v obchodech jako je NY, Gate atd., kde jsou věci jak přes kopírák :/

    OdpovědětVymazat
  32. Já osobně jsem z "vojenské rodiny" tak mě army styl vůbec nelákal, ale letos jsem když jsem byla v Itálii tak mě to nějak zlákalo a koupila jsem si lehounkou košili a legíny :)
    Cvočky - mám kabelku se cvoky ve zlaté barvě, pak bych chtěla nějaký ty boty, jinak to zas tak moc nepřeháním.
    Kříže . nejsem věřící ani uctívač satana (možná něco existuje) a nějak celkově mě osobně kříže nezaujaly, není to můj vkus. Něco jako Ty & Army :)
    Tínka

    OdpovědětVymazat
  33. propadla jsem army stylu...Co říkáš těmto trošku netradičním army legínám???
    http://www.superleginy.cz/cz/produkt/leginy-cerno-bile.html#13916064

    OdpovědětVymazat