Lucie Šumová: STYLISTKA OLGA

STYLISTKA OLGA

By | 20:31 18 comments
Dnes bych vám chtěla představit Olgu, která se věnuje hair stylingu a píše i od roku 2009 svůj blog. Možná ho znáte, ale možná taky ne. Najdete ho TADY, líbí se mi, jak píše a moc hezky se to čte. Připravila jsem si s ní pro vás rozhovor a třeba vás její blog zaujme nebo to, jak z vás dokáže udělat princeznu a nebo ona sama. Jak už jsem řekla, tak z vás dokáže udělat princeznu a bude to pro ní hračka. Pokud se chystáte na nějakou akci, focení, na ples, na svatbu a nebo chcete být prostě krásná, tak za vámi ráda přijede a postará se. :) Přečtěte si její nabídku TADY a v rozhovoru se dočtete víc! Pokud máte nějaké otázky, můžete je napsat do komentářů, prý ráda odpoví. :)



Jak by jste se mým čtenářům představila?:)
Hezký den, jmenuju se Olga. Mým největším hobby, mimo psaní blogu, módy, a stylingu je hairstyling - tady tvorba účesů.



Jak jste se k tomu dostala?
Česat jsem začala už poměrně dávno, první obětí byla moje setra. Podle všeho to ale nebylo tak zlé, vlasy jí zůstaly a ráda na nich trénuju i dneska - náročnější materiál než bohatou hřívu kterou má skoro až po kolena, jen tak nenajdete. Postupně jsem začala česat kamarádky, modelky na foceních, v posledních letech se věnuju i česání nevěst a samozřejmě, společenským účesům.



Co nabízíte?
Svým klientkám nabízím stran hairstylingu splnění skoro všech přání. To že za nevěstou přijdedu domů v kteroukoli denní hodinu, už je v oboru samozřejmostí. Mimo klasické služby ale spolupracuju s několika vizážistkami na speciálním projektu, určeném pro skupinky žen, které na akci vyrážejí společně. Co může být lepšího než si už odpoledne před plesem společně sednout, dát si skleničku vína, popovídat si, a nechat se opečovávat? Pracovně tomu říkáme beauty párty, a zatím se nám podařilo zorganizovat je pro několik tříd, a to jak u mě v bytě, tak na místě, které si slečny vybraly. Výhodu to má nejen v tom, že vám kamarádky mohou poradit, ale také v tom, že v tomto případě máme stanoveny speciální ceny.




A jak se ceny pohybují?
Ceny se snažím vždycky stanovovat individuálně, rozhodující je hlavně spotřebovaný materiál a případně cestovné. Kadeřnický materiál, příčesky, ochranné spreje proti horku, to není úplně levná záležitost. Nicméně, věřím, že každá dívka nebo žena by si měla alespoň jednou ročně užít ten pocit z toho, stát se opečovávanou princeznou a ceny se snažím stanovovat podle toho. Co se týče plesových beauty párty, pokud nebudete požadovat něco vyloženě extravagantního a náročného, 500Kč vám na účes bude stačit. :)



Kde čerpáte inspiraci? Jak v účesech, módě,. :)
Největší inspirací je pro mě umění. Historické obrazy, portréty dam a šlechtičen, staré fotografie ale také knihy nebo i hudba. Inspiruje mě také svět kolem mě, příroda i lidé na ulicích a to i takoví, kteří obvykle zaujmou spíše v negativním kontextu. :) Samozřejmě, žhavé trendy čerpám z fotek na internetu, z editorialů, módních přehlídek ... a internetových stránek konkurence. ;) Největší inspirací jsou ale klientky samy, jejich krása a to, jaké si zvolily šperky, střih šatů a líčení. Vlasy jsou korunou krásy a vypovídají o člověku mnohem víc, než cokoli jiného. :)



A jak jste se dostala k blogování? Máte i nějaké oblíbené blogy?:)
Můj blog je už poměrně stará záležitost, jeho začátky nebyly nijak zajímavé. Až když jsem začala pronikat do světa módy, našel svůj smysl a směr. Jen zřídkakdy na něj nahrávám fotky, mnohem častěji se mu svěřuju se svými zážitky a příhodami, které mě na foceních a natáčeních potkají. Až se sama divím, že mě občas někdo ze čtenářů na ulici pozná a osloví.
Co se mých oblíbených blogů týče, obrázky hledám spíše kvůli práci, a tak si ve volném čase ráda něco zajímavého přečtu (Mám už na to přece jenom věk :D)
Hluboce smekám klobou před blogem http://jedenactkocek.blogspot.cz/, který pro mě představuje vyrcholnou kombinaci lifestylu, módy a kvalitní žurnalistiky. Ze zahraničních blogů tiše obdivuju Suzie Bubble, která ke každé fotce vždycky vytvoří originální komentář a zamyšlení. :)



Chtěla jste být vždycky kadeřnice? Baví vás tahle práce?:)
Vždycky jsem chtěla být...koťátkem, princeznou, učitelkou, módní návrhářkou, managerkou...až jsem se dostala ke stylingu a hairstylingu. :) Tyto činnosti mě baví natolik, že jsem jim v posledních letech věnovala většinu mého volného času a ani teď mě to neopouští. Často je to tak, že jeden den mám zakázku a hned ten další se pustím do něčeho svého. Miluju výzvy, které tahle práce přináší, její nesmírnou rozmanitost.



Co byste vzkázala čtenářům? Mějte se krásně a děkuji moc za rozhovor!:)
Milujte své tělo a každý jeho kousek. Mějte pochopení pro své nedostatky, buďte hrdí na svou odlišnost, nebojte se poslouchat svou intuici a zkoušet nové věci. Prostě buďte sví. :)



Pokud máte zájem o hair styling, tak kontaktujte Olgu na e-mailu: o.karpecka@gmail.com
http://www.durduin.com/

Novější příspěvek Starší příspěvek Domovská stránka

18 komentářů:

  1. první fotka je skvělá :)
    hezký rozhovor

    OdpovědětVymazat
  2. naprosto úžasná a talentovaná :))

    OdpovědětVymazat
  3. Anna Linhartová vypadá moc pěkně na tech fotkách

    OdpovědětVymazat
  4. Olga je skvělá! Mně i mým kamarádkám dělala účes na ples a naprostá spokojenost! Doporučuji! :))

    OdpovědětVymazat
  5. Super rozhovor :) myslím že začnu pravidelně číst blog Olgy ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Už jsem o ní slyšela, je skvělá :)

    OdpovědětVymazat
  7. Působí opravdu jako šikovná slečna. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Pěkný rozhovor, Olga je šikovná !:)

    OdpovědětVymazat
  9. Krásne práce :) veľmi ma zaujala ;)

    OdpovědětVymazat
  10. ty fotky jsou naprosto skvělé, vůbec jsem ji předtím neznala i rozhovorem mě článek zaujal, hned se musím podívat :)

    OdpovědětVymazat
  11. koukám,že s vlasy to umí.:) a fotky jsou taky úžasný!

    OdpovědětVymazat
  12. Pěkný a zaujímavý rozhovor, talentovaná paní :)

    OdpovědětVymazat